Bioparc Valencia

Bioparc Valencia

Europa înghite, încet-încet, întregul areal sălbatic. Lupii dispar de pe continent sau fug către zone mai puţin populate, spre nord-est, către Rusia europeană. Animalele mai mari rămân prizoniere în rezervaţii. Iar prin păduri mai vezi doar mistreţi, vulpi şi arici. Şi păsări. Acesta e preţul pe care îl plătim supra-populării continentului. Oraşele nu mai pot creşte pe verticală, plecăm spre periferii. Pădurile lasă locul terenurilor arabile, trebuie să hrănim cumva cele trei sferturi de miliard de locuitori. Ne întindem ca într-un joc de strategie.

Din păcate, se întâmplă în realitate.

Şi atunci când vedem locuri ca acesta, ne pierdem cuvintele. Şi realizăm cât de frumoasă e viaţa când e atât de diversă.

Bioparcul din Valencia e un loc în care omul a construit un Pământ în miniatură. Animale din Africa (pentru moment, dar planurile de expansiune includ Asia şi zonele de la Tropice), aduse să trăiască (aproape) în mediul lor natural. Fără garduri (mai exact, sunt ascunse vederii), fără beton, fără grajduri. Doar natură. 100.000 mp de ecosistem, o mică Africa în inima unui oraş.

Dacă ajungeţi vreodată în Valencia, e un loc pe care nu ar trebui să îl rataţi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *