Coduri QR – o idee

Coduri QR – o idee

De codurile QR cred că aţi auzit toţi. Se folosesc în sute de moduri… nu se poate să nu fi văzut sau chiar scanat  unul. Astăzi, în timp ce mă uitam pe o revistă plină de astfel de coduri, mi-a venit o idee.

Mă gândesc că folosiţi booking.com. Eu îl folosesc de foarte mult timp, fiind aproape singurul meu furnizor de hoteluri. Că o fac în scop personal sau business, mă duc şi caut pe paginile lor. Alegerea e destul de grea pentru că am o groază de criterii… Dar, în fine, nu asta e important aici. Important (sau util) ar fi altceva.

Să pună un QR code pe pagina fiecărui hotel, cod care să conţină fie coordonatele geografice ale hotelului, fie adresa fizică a acestuia (ţară, oraş, stradă, număr) şi care să poată fi interpretate de orice aplicaţie de navigaţie (gen iGO, TomTomNavigator and so on…) şi să genereze automat traseul optim. Cum multe aplicaţii A-GPS folosesc aceeaşi hartă a GoogleMaps şi se conectează la internet, nu văd de ce ar fi atât de complicat. Probabil că cititorul de QR ar trebui integrat şi în aplicaţia de navigaţie, dar nu de aia au programatori?

Da, poate e un nice-to-have, dar mie tare mi-ar plăcea doar să dau click pe un icon, să scanez şi să am deja traseul, fără să mă mai chinui să tastez şi pe smartphone. Sau visez?

3 thoughts on “Coduri QR – o idee

  1. Integrarea in QR a pozitiei in Google Maps e simpla, nici nu e nevoie de programare. Problema e introducerea datelor in aplicatii de Gps ce se bazeaza pe harti proprii, pentru ca nu permit adaugarea de locatii manuale (nu coordonate), sau cel putin asa cred.

Leave a Reply

Your email address will not be published.