Episodul 12

Episodul 12

  • Thailanda, dupa doua luni de ploi, trebuie sa indure cele mai mari inundatii din ultima jumatate de secol. Tara asiatica, atat de prezenta pe harta turismului mondial, se vede pusa intr-o situatie dramatica si asteapta acum ajutor international. (CNN)
  • Astazi am vazut un reportaj (pe National Geographic, cred) despre trenul MagLev si despre dorinta si reusita Chinei in implementarea acestui proiect.  Rationamentul este unul foarte bun, mai ales pe termen lung. China vizeaza independenta energetica, in special vis-a-vis de petrol. Acum, stirea asta, imi aduce aminte de colapsul tramvaiului pe continentul Nord-American. Poate ca in China nu se va intampla acelasi lucru, desi mie nu imi suna prea bine “electrificarea strazilor“. Poate solutia adoptata va fi diferita. Cine stie…? Sa speram ca le vor ajunge banii.
  • Desi Apple nu are un smartphone business-suitable, criza a RIM le va da sigur de gandit. Executives (n-am reusit sa gasesc un plural cat de cat romanesc, ramane asa) migreaza catre iPhone 4 si poate 4S chiar daca nu le ofera, standard, instrumentul de care au atata nevoie – un tool de comunicatie fiabil, securizat si in timp real. In momentul in care o sa existe un gadget de la Apple care sa aiba un client de mail pe care sa il poti lega la retelele corporate si tastatura reala QWERTY, Blackberry poate sa spuna adio primului sau loc in clasa business. (Reuters)
  • In fotografii, Festivalul Luminilor in Berlin: (BBC)

Leave a Reply

Your email address will not be published.