Episodul 4

Episodul 4

  • Islanda incearca un experiment fara precedent in Europa. Si in lumea intreaga! Democratia e dusa la un punct extrem, acolo unde, practic, cuvantul devine traducere directa din latina: conducerea poporului! (DW)
  • De ce nu si Cuba? Un editorial interesant pe CNN despre Cuba. O tara pe care revolutiile au cam ocolit-o, de cand cu Fidel Castro. Comparatie cu lumea araba, profund miscata de revolutii. Despre Iran, ce sa zic. Eu mi-am pierdut orice speranta…
  • Italia se confrunta cu o noua crestere a numarului de imigranti africani. Nu sunt numai libieni, sunt si somalezi si nigerieni. Riscurile imense la care se expun nu sunt o bariera in calea disperarii cu care acesti nefericiti incearca sa fuga. Africa ramane problema cu adevarat majora a umanitatii! (BBC)
  • Tot de la BBC, o stire indirecta despre marii producatori de energie: se orienteaza catre vant! Constructorul numarul 1 mondial de turbine eoliene trece pe profit, dupa un an 2010 destul de greu, marcat de pierderi financiare si concedieri.
  • Ultima stire vine din tehnologie. Preluarea diviziei “mobile” a Motorola de catre Google il face pe CEO-ul Nokia sa avertizeze producatorii de telefoane care folosesc platforma Android si sa isi exprime temerile ca Motorola ar putea beneficia de un tratament preferential. Si ca acest “take-over” n-ar fi decat un raspuns dat intelegerii Microsoft – Nokia. (Reuters)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *