Îmi doresc să mă înșel

Îmi doresc să mă înșel

Nu mi-e teamă că vine vreo dictatură peste noi. Uităm unde suntem? Uităm anul? Nu cred…  Nu îmi fac griji că ne trezim cu cenzura pe cap și că nu mai putem să vorbim liberi. Nu mi-e teamă că ajungem vreo China a Europei. Astea-s doar exagerări. Nu apelez la cuvinte mari sau la istorie. Nu-i niciun blitzkrieg, nici lovitură de stat, nici de palat, nici restaurație, nici lustrație, nici epurări. Toate astea s-ar fi înâmplat și după alegeri. Alegeri câștigate de PSD, fără nicio îndoială. Nu vorbesc de PNL, ei nu mai contează. Mi-e greu să cred că susținător adevărat al partidului mai dă doi bani pe acesta după alianța împotriva naturii cu social-democrații. Nu mă tem c-aș putea fi persecutat pentru ce spun, pentru ce gândesc, pentru ce cred și susțin.

N-am nicio temere de genul acesta.

Mi-e teamă de un singur lucru. Că acțiunile pripite ale celor care au ajuns acum la putere vor face mult mai rău în altă parte. Acolo unde ne doare cu adevărat. În plan economic. Nimeni nu mai investește într-o țară al cărei rating scade. Și așa Europa stă prost, spre foarte prost. Dacia, cel mai cunoscut brand al nostru a oprit de două ori producția până acum. Nokia a plecat anul trecut. Ford a deschis fabrica la Craiova, dar o mută în cinci zile în Bulgaria, dacă semnalele sunt proaste.

Așteptați cuvântul Germaniei. E singura țară de care ar trebui să ascultăm. Statele Unite sunt prea departe, Olanda a spus ce a avut de spus. Dacă Angela Merkel aduce cea mai mică critică celor întâmplate în ultimele zile în România, să știți că-i de rău. Independența economică e o prostie, Rusia nu are interes să vină la noi. (Nu fiți naivi, toată Europa merge acolo, noi avem nevoie de ei, nu invers.)

Nu pot să înțeleg graba asta. E suspectă! Mai ales când ai alegeri în câteva luni! Ai venit la putere de două luni și n-ai făcut absolut nimic! Puteai să mai aștepți încă șase. Oricum, în afară de câțiva fanatici, nu te vede nimeni Mesia. Nu se lega nimeni de tine dacă făceai toate schimbările astea după alegeri. E „alternanța la guvernare”, cum îi place lui Iliescu s-o numească. Așa s-a întâmplat tot timpul, de 22 de ani. Orice schimbare la nivel înalt s-a propagat și în profunzime. Și e normal să fie așa. Dar nu-i normal să schimbi din mers regulile. Dacă România o să aibă de pierdut prin plecarea celor care și așa de-abia au venit, nu mai poate nimeni să dea vina pe vechea guvernare. Că doar nu au plecat nici de sub PDL și nici de sub Băsescu. Vor pleca de sub guvernarea Dvs., domnilor Ponta și Antonescu. Și mi-ar plăcea să vă aud atunci justificările. Și mi-ar plăcea să vă aud răspunzând celor care își pierd locurile de muncă, pentru că țara nu mai e considerată a fi una sigură. Și mi-ar plăcea să vă văd cum dați din colț în colț, căutând țapi ispășitori.

Și ca să fiu sincer până la capăt, cel mai tare mi-ar plăcea să mă înșel. Cu tot disprețul pe care vi-l port.

2 thoughts on “Îmi doresc să mă înșel

  1. Germania, Merkel, Nokia, Bochum, Jucu… Nu cred ca nemtii au motive sa fie indulgenti cu Estul salbatic. Mai ales cu socialisti de tipul USL. Sunt cu ochii pe noi si cu cravasa in mana. O sa fie un dans pe sarma pe care Ponta & Co nu cred ca il pot juca…

  2. Nastase trebuie scos. Si cu scuze din partea statului. Hotii din USL care nu mai pot dormi noaptea cu o justitie care sa isi faca treaba. Voiai motive. Suficiente, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *