Ipocrizie – epilog

Ipocrizie – epilog

Sa va spun si ce m-a determinat sa public postarea de ieri, cea cu legalizarea prostitutiei

Intr-o tara in care multe (nu chiar toate, ca nu exista o astfel de tara) lucruri merg bine, chiar foarte bine, si nimeni nu-i atat de pudic (sau naiv) incat sa creada ca ceva dispare atunci cand inchizi ochii, cineva s-a gandit ca o taxa in plus e bine-venita. Taxa  e aplicabila pe o anumita strada/zona si nu e mare, investitia, la fel – probabil ca au refolosit aparatele normale de taxat pentru parcare. Un fel de pausal, daca pot sa fac astfel de comparatii, aplicabil doar prostituatelor de pe strada…  Pentru ca cele din stabilimente cu acte in regula, sunt contribuabili, la fel ca restul angajatilor din Germania. Da, despre Germania e vorba!

Ideea e buna si ma indoiesc ca e facuta doar pentru banii aia incasati. E vorba de acelasi control, de care spuneam si ieri, asupra unei activitati riscante.

Dar cum sa le spui asta celor care isi castiga voturile facand figuratie si cruci pe la pupatul moastelor?

3 thoughts on “Ipocrizie – epilog

  1. Legalizarea prostitutiei este o fata morgana pentru Romania. Politicul reactioneaza la dorintele “boborului”, mai ales aproape de alegeri. Ori anii astia au fost suficient de duri ca sa se mai riste cineva sa mearga mai departe si cu o asemenea lege, oricat de utila este.

    Poporul este habotnic si religios pana in maduva oaselor, atitudini care totusi se impaca foarte bine cu multitudinea de injuraturi de dumnezei si sfinti si lingura si cutit pe care le practica. Sunt atitudini cvasi-declarative pentru ca romanul si-a luat ca exemplul pe preot. Ori despre popa se zice ca sa facem ce zice el, nu ce face el… asa face si romanul: vorbeste frumos, e religios, dar in urmatoarea clipa iti da o injuratura de dumnezei!

  2. Ca sa intaresc ce ai zis tu, vin cu o intrebare: cine e pe locul I in sondajele facute sa evidentieze cui acorda romanii increderea?

  3. Initial am vrut sa spun biserica, ca asa imi aduceam aminte. Apoi am cautat sa vad… casatoria este pe primul loc, cu 81%, biserica este cu 72%. O urma de ratiune este in increderea acordata preotilor: 55%.

    Deci in grup sunt de incredere, individual, not really!

    PS. Casatoria oricum e inventie a bisericii, deci biserica ramane pe primul loc! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *