O ocupatie pe cale de disparitie

O ocupatie pe cale de disparitie

De cate ori va spalati masina? Pe an, zic. Macar o data pe luna, exteriorul, zic eu. Maximum maximorum… de doua ori.

Dar sa luam varianta optimista (pentru noi) in care nu trebuie sa mergem la “cosmetizare” mai des de o data pe luna.

Chiar si asa, eu nu m-a plictisesc nicaieri asa cum ma plictisesc atunci cand astept sa imi fie spalata masina. Stai si te uiti la baietii aia, ca nu ai ce face altceva. Poate bei o cafea, dar trebuie sa fii un adevarat expert sa o lungesti o ora jumatate cat dureaza operatia. Daca nu e coada.

Si cred ca de prea multe ori v-ati pus intrebarea daca-s in regula detergentii folositi, daca sunt bune carpele alea ce par gata sa se dezintegreze, de ce nu primesti niciodata bon, de ce sunt tratati ca niste sclavi saracii angajati, minori de cele mai multe ori. Ca sa nu mai vorbesc despre cat de putin ecologice sunt… Nu cred ca are rost sa mai lungesc lista cu motivatiile mele.

Toate randurile de mai sus se refera, bineinteles, la spalatoriile traditionale.

Pentru toate situatiile de mai sus exista alternativa! Eleganta, fara prea mari complicatii, totul legal si fiscal, nici macar nu te dai jos din masina. Ca sa nu mai vorbesc ca, si in conditiile in care iti alegi cel mai lung program, nu dureaza mai mult de 5 minute! Iar rezultatul e, de cele mai multe ori, superior.

Spalatoriile automate, de tip tunel sau cele din statiile de benzina, sunt un loc mult mai bun in care sa-i faci un “dus” masinii tale.

Cam asta-i motivul pentru care eu nu ii dau viata lunga ocupatiei “spalator de masina”, asa cum o stim noi! (Nici macar nu am verificat daca exista in Nomenclatorul de meserii – COR)

Sursa foto: aici.

7 thoughts on “O ocupatie pe cale de disparitie

  1. Incearca sa faci programari si asa nu vei ajunge sa stai atat de mult la coada.

  2. pentru o spalare superficiala, da sunt de acord, insa niciodata o spalare automata nu va fi la fel de buna ca una manuala. (in conditiile in care ambele sunt facute cum trebuie).
    Eu cred ca daca vrei o spalare ca la carte, tot lucrul manual ramane de baza.

  3. Acum, daca te apuci sa faci off-road prin namol, ma gandesc ca nu prea ai cum sa o mai duci in spalatorii automate. Nici nu cred ca te lasa sa o bagi acolo. Eu vorbesc de praful de zi cu zi.

  4. Majoritatea spalatoriilor sunt amplasate pe terenuri care nu pot fi folosite pentru altceva. Ma indoiesc ca poti sa faci programare la ele. Cel putin, nu in Timisoara.

  5. pentru praful ala da. Automatele ruleaza! Asa e normal intr-o tara civilizata. Sincer vorbind, si la cele automate mai e cate un gigel care o mai bibileste putin daca e cazul!

  6. Sa stii ca si namolul se spala usor la automate. Am nimerit eu asta iarna in o zona semi dezghetata, abia am iesit de acolo – noroc cu cauciucurile de iarna ca au facut treaba buna si pe namol – numai ca atunci cand am iesit la sosea, numai pe varful antenei nu cred ca am avut namol! M-am muncit vreo jumatate de ora sa ies de acolo!
    M-am dus direct la tunel si mi-au facut-o gigel la loc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *