Scurtissime (14)

Scurtissime (14)

  • Zice Radu de avioane electrice, o alternativă a actualelor avioane cu reacție. De pasageri și nu numai, mă gândesc. Ca și în cazul industriei auto, adevărata problemă e una socială, nu ecologică. În cazul în care nu realizați, Petroleum Industry pune mâncare pe masa unei mari părți din populația globului. Aș risca să estimez un număr… Probabil undeva la un miliard de oameni. Dacă vi se pare prea mare, gândiți-vă la tot ce înseamnă industria asta, nu doar extracție, ci toate ramurile petro-chimiei. Și mai vorbim. Nu văd o soluție atât de facilă, precum în cazul motoarelor cu combustie internă (schimbi un motor cu altul), aici n-ai cu ce să schimbi, n-ai ce să le oferi celor care își vor pierde slujbele.
  • O doamnă plânge pe la știri că a fost înșelată de cineva care a sunat-o și i-a spus că a câștigat o sumă mare de bani, dar că trebuie să facă o depunere într-un cont ca să-i poată ajunge premiul. Dincolo de lăcomia care a dus la prejudiciu (că a făcut transferul), cum poți să crezi că ai câștigat ceva, în condițiile în care nu ai participat la niciun concurs?
  • Nu mai există magazin online care să nu fie plin de oferte și reduceri. O fi vreun mecanism psihologic de zăpăcire a cumpărătorului, nu știu, dar parcă îți scade încrederea în comerciant. Dacă vrei să fii de bună-credință, pune un instrument de monitorizare a prețului pe ultimul an. Să vedem care a fost evoluția prețului. Nu așa, azi -5%, mâine -10%, dar nu ești niciodată sigur pe ceea ce vezi. Nu-i nicio filozofie să implementezi un mic grafic lângă fotografia produsului.
  • Și ca să sărim foarte departe de trunchi, cum rămâne cu roamingul în UE? Se scoate sau nu? Ce mai faci, în cazul în care se scoate, cu abonamentele pe care le-ai făcut pe doi ani, să zicem, doar pentru că erau foarte bune ca ofertă în condiții de vorbit „de afară”? Devine caduc un astfel de abonament?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *