This ATM is running out of cash!

This ATM is running out of cash!

Pe bune! E a nu stiu cata oara cand UE vine si zice: “Hai… ca nu putem sa-i lasam asa. Le mai dam doar de data asta si gata!”. De Grecia vorbesc. Da. Cam la fel si-n bancul cu porcul. In fine!

Pe mine altceva ma intriga: mai sunt bani de dat! Si nu inteleg de unde. Din cate vad, in Europa, nu numai Grecia are probleme. Italia, Portugalia, Spania nu sunt nici ele intr-o pozitie mai buna. Romania, Bulgaria – desi statisticile oficiale spun altceva – nu cred ca sunt in plin boom. Probabil ca si aici or sa vina bani cat de curand. Mai socotim si banii pe care UE ii da “on a regular basis” fiecarui stat-parte pentru dezvoltare regionala si integrare, subventii pentru agricultura, protectia mediului si asa mai departe.

Dar, la un moment dat, banii astia se termina! Ca asa zic legile economiei: daca nu se intorc inapoi in circuit, se termina. Or, subventionand ceva sau aruncand banii pe fereastra (mai crede cineva ca returneaza Grecia imprumutul? Hai sa fim seriosi!), nu vad cum ii bagi in circuit. Banii aia nu se regasesc nici in produse, nici in servicii… in nimic. De fapt, costul acestora e mai mare decat pretul de vanzare si atunci e clar de ce nu mai vin banii inapoi in economie. Nu dezvolt aici ideea, nu are sens. Intrebarea e: ce vor face aceste tari, obisnuite sa primeasca bani si sa dea doar promisiuni in schimb, cand vor merge sa ceara si li se va inchide usa in nas? Si nu din lipsa de politete, ci pentru ca, pur si simplu, nu mai sunt bani!

One thought on “This ATM is running out of cash!

  1. Maine chiar despre asta scriu! Bani sunt, ca doar sunt de hartie si nu ne doare mana sa ii tiparim, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.