Wait a second!

Wait a second!

Fără să mă uit cu atenție la noua linie Lumia de la Nokia, scriam într-un articol mai vechi despre așteptările mele de la orice nou telefon. M-am referit atunci la iPhone 5, dar e valabil pentru orice smartphone. Astăzi am citit detaliile de la Lumia 920:

 – “polycarbonate body and ceramic zirconium camera detailing and side keys”. Telefonul zgâriat îți stă pe creier. Același lucru îl pot spune despre ceas. Cea mai mică zgârietură îți strică tot chi-ul. Nu-i chiar tot placat în ceramică, probabil că-i foarte scump să faci o așa carcasă. Pare mai puțin fragil decât iPhone 5, dar cum Nokia Lumia 920 poate fi văzut doar în videoclipurile câtorva norocoși care au putut să pună mâna pe el, nu am nicio garanție policarbonatul nu se zgârâie chiar și la simpla băgare în buzunar.

 – camera foto/video e centrată pe spatele telefonului, în jumătatea superioară a acestuia.

Deci… s-au conformat, ceva-ceva. Dar nu de tot!

De orificiul pentru căști n-au scăpat nici ei. Deși tehnologia “wired” își trăiește ultimele clipe, nimeni nu renunță la el. Poate la următorul “make”. Ei zic că și bateria e mai bună, se laudă cu “wireless charging”, au și conectare microUSB (deși soluția Apple, cu o mufă pe care poți să o introduci fără să-i verifici poziția e una câștigătoare, chiar în condițiile în care directivele europene sfătuiesc – deocamdată – producătorii să facă o mufă unică), probabil și o structură a directoarelor Windows-like, au un design inovator (poate nu față de Lumia 900, dar față de restul concurenților)… Au multe plusuri.

Și au Windows 8! Un sistem de operare care promite multe. Mult mai multe decât oferă iOS 6. Din auzite. Că nici pe el nu a pus multă lume mâna…

Multe, multe, multe elemente care-ți fac mai grea decizia de achiziție. Dar cel mai important și cel despre care încă nu știu nimic (în România și la companii serioase, nu la bișnițari pe site-uri dubioase) rămâne prețul. Asta dacă nu cumva ești fanul înrăit al Apple sau Nokia, și atunci decizia e mai mult decât ușoară.

PS: Eu am timp destul să le analizez pe amandouă, din câte știu nu dă nimeni vreun premiu dacă ești primul deținător de iPhone 5 (ăsta cred că s-a și adjudecat) sau Lumia 920. Și, din experiența personala, n-am nicio îndoială că orice review am citi pe net, orice “hands-on” am vedea, orice comparație am studia, dispare din mintea noastră în momentul în care ții unul dintre cele două și realizezi că… ăla e! Specificațiile sunt doar pentru ingineri. No offense!  LTE, 4G rămân simple acronime, arbitrii sunt doar simțurile tale. Știi cum e… “The beauty is in the eye of the beholder”.

Sursa foto: Nokia.com, Apple.com

One thought on “Wait a second!

  1. eu am de vreo 5 luni un HTC Radar cu WP 7 si sunt foarte multumit de el (stiu ca nu e varf de gama, dar asta conteaza prea putin). e din metal, se simte bine în mână, face poze acceptabile, OS-ul e rapid si până acum n-a dat niciun rateu. nu m-a interesat prea mult să mă “joc” cu el si sa-l bibilesc, ma intereseaza sa functioneze bine, iar in market place am gasit toate aplicatiile importante pentru mine. sunt curios de Windows Phone 8, iar noile modele de la Nokia si HTC mi se par destul de tentante, chiar daca nu planuiesc sa schimb actualul telefon prea curand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *