Dima Bilan – Малыш

Dima Bilan – Малыш

Russian FlagFascinat de Rusia (nu-s chiar rusofon, dar un pic rusofil, cred că tot sunt…), mai vin cu o recomandare de pe acolo.

Filmele lui nu le-am văzut. Mă rog, filmele în care a jucat. Dar cel puțin o piesă de-ale lui auzisem prin Rusia. Vineri am auzit-o și la „Dansez pentru tine” și am pornit Shazam, să văd cine e.

Dima Bilan.  Găsiți mai multe despre el pe Wikipedia sau pe pagina lui. Pe scurt, câteva cuvinte… A participat la Eurovision în 2006.  N-a câștigat atunci, a terminat doar al doilea. Dar a reușit să o facă în 2008, la Belgrad, cu piesa „Believe”. A înregistrat și în Statele Unite, a cântat și cu Nelly Furtado. Omul e foarte implicat în cauze sociale și e peste tot prin Social Media.

Și nu cântă rău. Sau (cel puțin) mie îmi place.

2 thoughts on “Dima Bilan – Малыш

  1. Daaa, marele perdant din 2006, o editie de neuitat, castigata de finlandezii de la Lordi! Dupa concurs am descarcat mare parte din piesele din finala si inca le mai am in Winamp si le mai ascult din cand in cand. Iar Never Let Me Go a fost muuult mai bun decat Believe (parere personala).
    Cat despre Dima Bilan, nu stiu de ce il tot confund cu Dan Balan (asemanare de nume, fizionomie, basarabean-rus, si parca si la voce seamana nitel 😛 ).

  2. @Dana: Cred ca esti pe aproape! Dan Balan e mult mai prezent pe canalele de muzica (TV, Radio) din Rusia si, pana la urma, cred ca are si o explicatie. Producatorul/compozitorul lui e un rus. Stiu sigur ca e unul si acelasi cu cel care a scris si pentru Alsou (alta prezenta notabila a rusilor). O sa ma documentez daca nu-i acelasi si pentru Dima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *