Let’s do it, Romania!

Let’s do it, Romania!

Eu nu vreau sa particip la “Let’s do it, Romania!”!

Chiar daca ideea e una excelenta, as fi curios sa vad o statistica (o comparatie) intre ceea ce s-a colectat anul trecut si ce va fi anul asta. Pentru ca tare ma tem ca vor strange aceeasi cantitate de gunoaie.
Adica orasenii sau satenii vor sta cu coatele pe mesele, sprijinindu-si capul si admirand efortul unori oameni veniti acolo sa curete, pe gratis, dupa ei.
Lectia din toata treaba asta?
“Lasa ba, nu mai baga toate prostiile alea in punga de gunoi, ca vin astia cu ‘letsduit’ si le aduna. Sunt ei cam lenesi, da’ macar odata pe an tot trec.”
Uneori, ma gandesc ca Romania e o tara de needucat. Oricate  eforturi s-ar depune si oricat de mult s-ar promova anumite aspecte pozitive, mi-e teama ca-i o munca depusa in zadar.
Asa ca eu raman la colectarea mea selectiva de zi cu zi si nu o data in an. Azi am dus becurile arse la containerul special de la birou, in fiecare dimineata pun plasticul+hartia la europubela dedicata… Lucruri marunte, asa e. Dar normale.

 

6 thoughts on “Let’s do it, Romania!

  1. Nu ma provoca :))))
    Cand am participat anul trecut nu mi-am propus sa educ pe nimeni. Bine, un pic pe fiica-mea, e adevarat, dar ea oricum e educata de mica. Insa m-am gandit ca nimeni nu curata gunoaiele din afara perimetrelor localitatilor, nimeni nu plateste firme de salubritate sa curete paduri si margini de drum si poieni.
    De ce sa n-o faca niste voluntari odata pe an?
    Chiar daca stim cu totii ca va fi la fel in cateva luni?

  2. Hai sa-ti mai povestesc ceva: stiai ca sunt multe sate, mai ales prin munti, care pur si simplu nu au serviciu de salubrizare? Omenii se debaraseaza de gunoi la fel ca acu’ 30-40 de ani: il arunca in vale. Gunoiul organic ar fi cat de cat OK, insa in ultimii ani cantitatea de peturi, pungi si alte dragalasenii moderne nedegradabile pun probleme mari.
    Mergi prin Apuseni, sau prin Caras pe albiile raurilor de munte si ai sa te ingrozesti de ce vezi.
    Si nici macar nu-i poti acuza pe oamenii aia ca isi bat joc de mediu, ei pur si simplu nu au alternativa.

  3. De acord!
    Mi se pare de o fararnicie fara masura aceasta initiativa. Pentru ca isi lipesc un abtibild pe masina sau pe bicicleta, ar trebui sa le pupam picioarele, mainile?
    Schimbarea nu o faci cu actiuni din acestea, anuale! Schimbarea se face in fiecare zi.
    Din acelasi motiv nu sunt de acord nici cu ziua pamantului!
    http://www.zaqk.ro/ziua-pamantului-2/
    Alta mizerie inventata de niste unii…

  4. Greti, e prea putin sa faci curatenie o data pe an. Si ce faci cu muntii de moloz nascuti din nesimtirea celor care, desi platiti sa duca la locurile speciale aceste reziduri, le arunca pe cel mai apropiat camp, fiindca nu-i costa nimic? Aveti excavatoare sau cum s-or chema sa redati naturii locurile alea? Nu ma intelege gresit, admir initiativa LDR, dar schimbarea trebuie sa vina din interior. Inclusiv la sat.

  5. Sa stii ca da, a fost si un excavator care aduna molozul – am filmat, o sa-ti arat pe 11 octombrie 🙂
    Noi am fost la Dumbravita, unde sunt ceva mormane de resturi aruncate de cei care-si fac case acolo. Excavatorul ala n-ar fi venit de buna voie sau trimis de autoritati sa adune molozul respectiv. A venit mobilizat de LDIR. La anu’ va veni din nou. E putin, o picatura in ocean, dar… decat nimic…
    Si exact cand am vrut sa ii injur in gand pe nesimtitii care arunca moloz la marginea orasului mi-am adus aminte ce complicat a fost pentu mine sa imi rezolv problema cu molozul atunci cand mi-am facut apartamentul. Am sunat la Retim sa intreb cum pot obtine un container pentru moloz. Mi-au spus ca costa doua sute si ceva de lei (nu retin exact suma) un container de nu mai stiu exact cati litri (oricum nu-mi ajungea unul), dar ca nu au momentan niciunul disponibil si sa mai incerc pestre vreo luna. Nu mi-am putut permite sa astept o luna, n-aveam unde tine molozul intre timp si muncitorii nu mai aveau loc sa lucreze de el. Asa ca am rezolvat cu un nea Gigi, contra sumei de 50 de lei. Si acum imi pare rau ca am facut asta.
    Se spune ca drumul spre iad e pavat cu bune intentii… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *