Scurtissime (2)

Scurtissime (2)

  • Kim Jung Un ar cam vrea să mai dea drumul la lesă, dar nu prea mult. Poți să îți iei un SIM înregistrat în rețeaua coreeană (cea democratică șislide_146883_884 populară) și să vorbești în lumea întreagă. Dar nu și în țara respectivă. Evident, dacă ești străin. E un pas. A mai fost unul, când CEO Google s-a plimbat pe acolo. Rămâne de văzut de unde vine dezghețul. Și cu ce costuri. Și, mai ales, dacă localnicii sunt capabili și dispuși să îmbrățișeze schimbarea. Iar pentru restul lumii, să vedem dacă nota de plată e acceptabilă.
  • Am asistat la cea mai rapidă topire a zăpezii. În mai puțin de 24 de ore. De la vreo 10 cm la zero. Și în alte 24 de ore, la drumuri uscate. Nu, încălzirea globală nu înseamnă doar căldură insuportabilă vară, ci și variațiile acestea de temperatură. Dar nu-i nimic, n-o să trăim să vedem schimbările climatice majore. Cu toate astea, parcă n-ar fi rău ca Ministerul Turismului să înceapă construcția de telegondole prin Dolj, pe acolo pe unde se va putea schia foarte bine și pe dunele de nisip care, se pare, au șanse să concureze munții. Iar nisipul nu se topește, nu?
  • Reclamele de la noi (alea de la televizor) cred că și-au propus să atingă orice, mai puțin scopul lor propriu-zis. Ating limite greu de închipuit ale penibilului, ne încearcă limitele toleranței… fac orice, dar nu atrag clienți noi! Nu prin mesaj sau prin creație. De renunțat, nu cred că renunță nimeni la un contract din cauza acestora. Dar, totuși, n-ar fi mai bine să nu mai arunce banii pe imagini, dialoguri și compoziții care nu fac altceva decât să te enerveze? Cine le-a aprobat era fie extrem de plictisit și n-a mai dat nicio atenție, fie avea dizabilități grave. No offense! Zig-zaga-zaga…

Sursa foto: aici.

4 thoughts on “Scurtissime (2)

  1. @Alexandra: Profesorul meu de istorie îmi povestea (înainte de 1989) că, oricât de oprimate ar fi popoarele din Extremul Orient, dacă liderul lor – indiferent că e împărat, președinte, secretar general al… – e parte din popor, nu se simt asuprite și nu se revoltă. China, Japonia, RPDC, Vietnam, Cambodgia se încadrează (sau s-au încadrat) perfect aici. Coreenii nu se vor ridica niciodata să-l dea jos pe Conducatorul Suprem indiferent de nume. Iar ce face el acum are o explicație. E orice, dar nu un despot luminat. I se rupe de supuși. Are un interes și cel mai probabil e unul economic. On verra…

  2. Interesanta opinia despre popoarele Extremului Orient.

    Si interesant in 1984 a lui Orwell era o carte despre doctrina partidului. Acolo spunea ca pastrarea populatiei in necunoastere este unul din mijloacele obtinerii obedientei totale.

  3. @zaqk: Nu reusesc sa inteleg cum pot fi atat de supusi coreenii. Nu pot, oricat as incerca. Cred ca au depasit si 1984…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *