Episodul 10

Episodul 10

 • Polonia incearca sa-si aduca diaspora inapoi acasa. Nu are prea mare legatura cu criza internationala, ci mai mult cu decizia (cu sensul de determinare, nicidecum de lege) guvernului de la Varsovia de a-si repatria oamenii competenti. Economia lor sta mult mai bine ca a noastra, nu-i un secret pentru nimeni. Si are toate sansele sa ii fie si mai bine dupa ce, odata scoliti in occident, tinerii se intorc sa lucreze la ei acasa. Scoliti, dar nu prin burse. Prin munca. Respectele mele, Polonia! Nu e prima data cand o spun si nu va fi nici ultima. Avem un exemplu atat de aproape de noi si…  (CNN)
 • Solyndra, producator american de panouri solare, a declarat falimentul. Compania a pornit cu bani de la guvern (peste 500 milioane USD), iar colapsul ei a declansat discutii aprinse pe Capitol Hill. Chiar daca nu e un “complet loss“, contribuabilul american isi vede, inca o data, banii aruncati cu prea multa usurinta in dreapta si in stanga de guvern. Imi suna cunoscut… (CNN)
 • N-am cum sa nu ma leg de incalzirea climei. Prea multa lume crede ca-i doar un hoax… Va puteti convinge si voi ca nu-i. Sunt doar 4 minute si 18 secunde de vazut.  (BBC)

 • Se pare ca planul Braziliei de a deschide o fabrica de iPad-uri pe continentul Sud-American mai are de asteptat. Pe langa proiectele gigant (World Cup 2014 si Olympics 2016) la care Brazilia s-a angajat, o alta investitie de aproape 12 miliarde USD pare a fi prea mult. Mie mi-a placut fraza asta: “Maybe we will end up starting with something smaller.”. (Reuters)
 • Yulia Tymoshenko a fost condamnata la sapte ani de inchisoare dupa ce judecatorul unui tribunal din Kiev a considerat ca se face vinovata de abuz de putere. Nu cred ca exista vreun proces mai politizat ca acesta, actualul presedinte ucrainian, Viktor Yanukovych, fiind acuzat de o adevarata “vendetta” politica.

3 thoughts on “Episodul 10

 1. Nu zic ca nu e adevarata partea cu incalzitul climei. Ceea ce nu cred este impactul devastator pe care se presupune ca il avem asupra mediului… inamicul de serviciu, incazirea globala.
  Sfarsitul micii ere glaciare dintre anii 1550 si 1850 s-a suprapus peste industrializarea lumii.
  Noi nu suntem asa de importanti in lumea asta. Am ajutat la incalzire, de acord, dar noi doaram adaugat putin la ceea ce deja era mult!

 2. Mie mi-a placut imaginile din film.
  Si ai dreptate cu o chestie: nu zice nimeni ca trebuie sa supravietuim…

 3. nici partea cu sfarsitul omenirii nu o cred. extinctia speciilor are nevoie de anumite conditii. sfarsitul civilizatiei, asa cum o stim noi, poate. civilizatii au mai disparut si inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *