Exista un bine in orice rau

Exista un bine in orice rau

Cum “a lua” bacul a devenit mai greu decat a lua viza de State, am stat stramb si am judecat drept (cum ii placea profului meu de mate din gimnaziu sa zica) si undeva, in plan secund, exista si un bine in rata asta aproape subunitara de trecere.

Facultatile publice/private se vad puse in fata unui faliment iminent! Pai cum sa mai ai studenti cand ei nu indeplinesc conditiile necesare (dar nu suficiente) pentru depunerea dosarelor???

Am avut un excedent de pseudo-studenti? Acum avem si rezolvarea. Inca din fasa. Fara diploma, n-ai acces la nicio facultate, indiferent de cati bani ai sa-i dai pe taxa. Fara studenti platitori de taxe, n-ai cum sa supravietuiesti. Rezultatul, pe termen mediu, inchiderea (sper eu) unor asa zise universitati cu sediul la parterul blocurilor. (Am ajuns sa avem facultate si la Cuca Macaii.)

De ce sa avem absolventi de FACULTATE pe banda rulanta? Absolventi ANALFABETI! Nu-i o figura de stil, unii dintre ei chiar sunt asa, literalmente! Lasa, mai bine sa nu ajunga pana acolo!

Doar daca legiuitorul (urmarind unele interese) nu schimba conditiile.

PS: Am vazut directori (generali, economici, de resurse umane, de productie… nici macar nu conteaza ce fel de directori erau!) cu niste pretentii si cu un tupeu nerusinat, cu un self-esteem de ziceai ca-s macar zei, dar care nu erau in stare sa lege doua cuvinte. Imi pare rau ca n-am facut copii dupa unele documente scrise de ei!

In schimb, faceau mare reclama MBA-urilor pe care le terminasera. Oameni cu multe facultati, ma-ntelegi?

Hai sictir!

 

5 thoughts on “Exista un bine in orice rau

  1. Sunt întru totul de acord. Chiar nu se poate să faci o şaradă din sistemul naţional de învăţământ, bun… prost… cum o fi.

    Ar mai trebui să se modifice doar programa şcolară, mi se par mult prea încărcate de informaţie materiile studiate. O soluţie ar fi să existe mult mai puţine licee teoretice, şi mult mai multe de profil, de o anumită specialitate/specializare. Astfel, toate materiile nespecifice să conţină doar informaţia esenţială, de cultură generală, iar materia(iile) specifice să fie detaliate. Tot aici s-ar mai putea discuta cât de mult să fie detaliate în licee de profil sau şcoli profesionale, şi cât de mult în şcolile postliceale.

    Dar, cam aşa ar trebui gandit. Abordarea de tip “în liceu devii bun la toate, în facultate te specializezi” nu mai funcţionează de demult. Se zice că “cine ştie multe, în realitate nu ştie nimic”. Iată dovada, anume bacul ratat în proporţie atât de mare. Evident, l-au ratat pentru că se bazau pe fraudă, în oarecare măsură, dar chiar dacă ar fi învăţat cu adevărat… cât de mari să fi fost toate notele date pe merit, nu pe fraudă.

    Cu stimă!

  2. Lipsesc elemente cheie in invatamant, fara indoiala! Dar daca fondul e “viciat”, poti sa ai tu cel mai performant sistem de educatie din lume ca nu te ajuta la nimic!

  3. Spiru Haret si facultatile de gen au facut un rau inegalabil generatiilor ce au venit in ultimii ani.

    partea tragica e ca oamenii chiar cred ca daca au o facultate absolvita cu cartea pe banca la examen sunt mai inteligenti

  4. Din pacate nu facultatile de la cuca macaii se vor inchide ci acele facultati de stat cu prestigiu unde admiterea e admitere. Din cei cativa elevi care au luat bac-ul, cati din ei crezi ca se vor duce la o facultate de stat unde trebuie sa muncesti, si cati se vor duce la o particulara, vezi spiru unde examenele se pot da si de acasa din fata calculatorului? sa fim seriosi, multi aleg facultati particulare pentru ca acolo nu prea isi permit sa te pice la examene… vb aceea “clientul nostru, stapanul nostru”. acesti “studenti” de la particulare sunt un fel de clienti care beneficiaza de un serviciu… ramane de vazut care va fi situatia cand se vor termina toate admiterile… oricum e trist ce se intampla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *