Scurtissime (17)

Scurtissime (17)

  • Rușii fac un reportaj despre România. Sărim ca arși, că nu prezintă adevărata față a țării. Păi de ce? Nu e și aia o realitate? Faceți un test: întrebați pe cineva de 60+ despre beneficiile Uniunii Europene. Și dacă a fost bine că am avut o Revoluție în Decembrie `89. Nu, realizatorul de la televiziunea rusă nu a falsificat nicio opinie. Sunt mulți care cred că nu suntem pe un drum bun. Și, culmea! Eu nu am argumente să-i pot convinge că greșesc. Și nimeni, absolut nimeni, nu are. Și opiniile lor, spuse așa, rudimentar și exprimând doar nevoi primare, ar trebui luate în calcul. Nu știu ce ar putea fi făcut, dar, în niciun caz, persiflați și arătați, cu condescendență, cu degetul.
  • Și să nu uităm că nici englezii nu au fost mai breji, prezentându-ne țara. Și poate și alții. Așa că rușilor nu avem ce reproșa. Doar că nu au prezentat „both sides of the story”. Și că poate că n-ar fi rău să arunce un ochi și în ograda proprie. Cu mici excepții, la ei e mult (MULT!) mai rău.
  • Scandalul dezinfectanților, acum cel al „lobby”-ului medicamentelor. Stau și mă întreb unde e mai mare vina? La ăla care încearcă să-și vândă produsul aproape ineficient? Sau la cel care a depus un jurământ prin care salvarea vieților pacienților ar trebui să fie mai presus de orice și acum îl calcă în picioare, chiar dacă indirect?
  • Vreți să mai zic ceva și de clasa politică? Mai are rost? Mai există un singur om care nu m-a dezamăgit: actualul premier. Dar vor avea grijă pușcăriabilii să-l schimbe, sunt convins.  Și dacă nu știți despre ce vorbesc, vedeți ce declară Dragnea și Tăriceanu.
  • Ați văzut ploile din Germania? Credeți că ei se ceartă cu primarii, că nu au canalizările capacitatea de a prelua milioanele de metri cubi de apă de pe străzi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *