Scurtissime (8)

Scurtissime (8)

  • N-am să pot să înțeleg vreodată de ce lumea a devenit atât de lacomă, dar și risipitoare, atunci când vine vorba de mâncare! Dacă studiezilogo_rdda comportamentul turiștilor dintr-un „all inclusive”, te trec fiori și-ți vine să-l iei la pumni pe Darwin, cu evoluția lui cu tot. Oameni (aparent, în toate mințile) umplându-și dincolo de refuz farfuriile, farfurii pe care, în cinci-zece minute le lasă aproape la fel de pline spre a fi aruncate. Animalele sălbatice își fac, măcar, provizii pentru zile negre, îngropându-le.
  • Cu toate că nu i-au mai ieșit multe Simonei Halep în ultimul timp, eu tot mă uit la ea cu respect și admirație pentru tot ceea ce face. Și pot (cel puțin eu) să realizez cât de importante sunt rezultatele ei, atunci când mama mea, o persoane aproape deloc interesată de sport, stă târziu în noapte să-i urmărească un meci!
  • Discuțiile cu Rusia vor fi fără rezultat atât timp cât produsele high-tech, inclusiv auto (pentru că ele au o valoare adăugată mare) ale țărilor care ar trebui să bată acum cu pumnul în masă se vor mai vinde bine pe piața rusă. Dar și atunci, tonul ridicat va fi dictat tot de raționamente economice, și nu de grija pentru respectarea normelor de drept internațional. Din păcate, toată zbaterea Ucrainei rămâne fără rezultat. Ba poate mai rău, rămasă singură în fața marelui vecin din est, va ajunge să treacă și ea, din frustrare, din neputință, din disperare, dincolo de anumite granițe. Acele granițe care fac din civili victime de război. Și nu colaterale, ci directe.
  • După ultimele zile, rămân cu o dilemă: când un personaj media e abject și înjură pe absolut toată lumea care are alte opinii decât cele pe care nici măcar el nu le are, dar e plătit să le emită, ce e mai bine să faci? Să-i dai peste nas? Să-l ridiculizezi? Să-l ataci? Sau să-l ignori, lăsându-l să cadă în derizoriu?
  • Și pentru că se apropie iWant-ul lui Bunescu, mă gândesc să fiu proactiv și să-i recomand un site plin de chestii pe care nu văd cine nu și le-ar dori: red-dot.org.

PS: Am uitat ceva să scriu ceva important la primul punct. Să nu aveți impresia că era vorba doar de români. Nu! Comportamentul e trans-național. Ruși, englezi, nemți, români… You name it!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *