Tastatura lavabilă

Tastatura lavabilă

Din puzderia de chestii care-mi trec zilnic prin fața ochilor (am ales chestii, că nu-s doar gadget-uri… o să vedeți), m-am gândit să fac o listă. Ca aia pe care o scriam atunci când eram copii, dar nu către Moș Crăciun, că nu știam pe atunci că are cutie poștală. O scriam pentru noi.

Nu înseamnă neapărat că o să mi le și cumpăr. Mai mult ca sigur, majoritatea or să rămână doar un vis frumos. Așadar… primul episod din categoria „Chera’s wishlist”!

Prima pe listă (cronologic, bineînțeles) e o tastatură lavabilă: Logitech’s Washable Keyboard. E chiar accesibilă (40 EUR nu-i un preț prea mare) și nu cred că mai are rost să vă explic care sunt avantajele. Cred că cel mai murdar loc de pe birou e chiar sub ochii noștri, sub degetele noastre. Fac o paranteză și vă povestesc o întâmplare de prin tinerețea mea profesională… Eram la una dintre firmele la care implementasem un ERP. Nu era el grozav, dar reușisem să-l adaptez destul de bine la ceea ce vroia clientul. La un moment dat eram în biroul IT când mă sună cineva de la contabilitate, că nu-i mai mergea aplicația. Destul de curios, având în vedere că puteam să văd că lumea era online și că se putea lucra. Am zis că o fi ceva local, așa că am mers să văd ce se întâmplă. Și chiar nu mai mergea aplicația. Adică nu mai răspundea la nicio comandă din tastatură. Dar mouse-ul mergea. Am închis fereastra cu pricina, dar întregul sistem o luase razna. Se auzea un beep repetat de la difuzorul de pe placa de bază. Într-un final, am închis calculatorul din butonul de on-off… Cum nu eram – și nici acum nu sunt – specialist în hardware, am luat-o logic, cu verificarea cablurilor care intrau în unitatea centrală și am repornit calculatorul. Înca de la încarcarea BIOS-ului a început să piuie iar. L-am oprit și m-am uitat la tastatură. Și, din întâmplare, am întors tastatura cu tastele în jos. Ce a putut să cadă din ea… greu de închipuit! Resturi de chips-uri, fărămituri, bucățele de hârtie… dar și vinovatul pentru blocarea sistemului: un ac cu gămălie! Boldul intrase printre taste, până la circuitul electronic al plăcii electronice, unde atingea ambele contacte care determinau tastarea literei respective. După cosmetizare, calculatorul a pornit fără probleme și totul a mers perfect. Ce a urmat în birou? Curățenia de primăvară! Ca pe vremuri, când toate gospodinele ieseau cu covoarele la bătut pe bară, așa și colegele din birou au început toate să-și curețe (scuture, normal) tastaturile. După toată faza asta, chiar și când eram sunat pentru motive întemeiate – erori din ERP – le întrebam ca la call-center: „ați scuturat tastatura înainte”?

Anecdotic sau nu, astfel de lucruri se întâmplă. Așa că o tastatură lavabilă mi se pare o minune a tehnicii… Prea multe nu-s de povestit (ce performanțe poate avea – intrinsec – o tastatură? Vă las cu comunicatul de presă al celor de la Logitech. Și sper doar să nu o bage cineva în mașina de spălat… Vase sau haine, nu mai contează!

Logitech Unveils Washable, Ultra-Durable Keyboard
Spills and Dust Are No Match for New Logitech Washable Keyboard K310

NEWARK, Calif. – Aug. 22, 2012 – Today Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) unveiled the latest in its line of PC keyboards, the Logitech® Washable Keyboard K310. From a light dusting to a rinse in the kitchen sink, this keyboard is easy to clean and easy to dry. It’s also designed for a comfortable typing experience with a familiar layout and sleek, thin profile.

The Logitech Washable Keyboard K310 can be hand washed time and time again, and can be submerged (with the exception of the USB cable) in up to 11 inches of water. Convenient drainage holes at the back of the keyboard allow for easy drying while key characters are laser printed and UV coated to help ensure the letters don’t fade in the wash. Plus, the keys can last up to five million keystrokes, meaning this keyboard can take a washing, as well as a pounding.

“We’ve all experienced that moment of distraction – followed by panic, when a cup of coffee or a soda spills all over your keyboard,” says Sophie Le Guen, senior director of mice and keyboards at Logitech. “Because life and its messes will happen, regardless of how careful you are, Logitech designed the Logitech Washable Keyboard K310 to look and function like new, even over time.”

Durable, yet still comfortable, this full-size keyboard’s contemporary design complements both your computer and your work space. It comes complete with F-keys and a number pad, and is compatible with Windows® XP, Windows Vista® and Windows® 7. With twelve hot keys for instant access to Internet, e-mail, play, volume and more, you can readily open your most-used applications with a single keystroke. To make life even easier, this keyboard requires no software for setup, simply pull the device straight out of the box, plug it in and type away.

Pricing and Availability
The Logitech Washable Keyboard K310 is expected to be available in the U.S. beginning in August and Europe beginning in October 2012, for a suggested retail price of $39.99. For more information please visit www.logitech.com or our blog.”

A… și (mai mult ca sigur) e Made in China!

Sursa foto: aici și aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *