Webhelp

Webhelp

Va aduceti aminte de Webhelp? Erau anii de inceput ai Internetului (asa cum il stim astazi). Dar ideea din spatele acestui serviciu era cautarea prin paginile web folosind… oameni! Adica Human Assisted Internet Search! Mi-am adus aminte de chestia asta citind pe blogul lui Zoso un articol destul de… funny (hai sa nu fim rai, da?), dar si comentariile de acolo.

Pe atunci erau sub 1 miliard de pagini web, Yahoo era stapanul absolut al cautarilor pe net, urmaritorii lui fiind Lycos, WebCrawler, Altavista, HotBot… Google era si atunci puternic, dar nu se gandea sa-l detroneze pe Yahoo. Dar ce facea acest WebHelp? Ei bine, el facea diferenta fata de toate celelalte motoare de cautare. Existau angajati cu care se putea conversa “live”, incercand sa iti ofere un raspuns cat mai exact la intrebarile tale. Un call-center, dar fara telefon! Cred ca era gratuit, cel putin la inceput. In prezent, am inteles ca trebuie sa platesti pentru asta.

Si mi-am mai adus aminte de ceva: Netscape Navigator. Unul din primele browsere… “Official support ended on March 1st, 2008”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *