Angajatori

Angajatori

Inteleg rolul site-urilor de promovare a joburilor. Si eu apelez la ele, macar prin serviciul de notificare prin email.  Ca nu vin tot timpul asa cum trebuie sau cum mi-am facut eu filtrele, am realizat ca nu prea e vina celor ce intretin site-ul. Si asa ajung la ce voiam de fapt sa va spun:

  1. Nu vad de ce ai posta un anunt de angajare in care sa nu specifici cine esti. Ar trebui sa iti trimit si eu un CV, dar fara nume si alte detalii de contact! Doar sa vezi ce stiu eu! Esti MI5? Sau KGB? De ce sa nu faci public un element esential? Pentru multi dintre cei ce isi cauta (pasiv) un job nou, conteaza. Sau angajatorii au impresia ca lumea e disperata sa isi gaseasca de lucru si se arunca oriunde?
  2. Intrebarile din anunt nu isi au rostul. Pot sa iti scriu acolo cele mai frumoase povesti. E plin internetul! Renunta la ele. Daca e ceva de resume-ul meu, suna-ma si discutam.
  3. Nu trebuie sa pui o suta de tag-uri in antetul jobului. Care mai e relevanta pozitiei daca tu ai pus entry/mid/senior level si inca zece domenii. Ma pierd cand vad atatea! Te astepti la prea multe de la mine! Si eu nu sunt genul de om care sa aiba impresia ca se pricepe la toate.
  4. In anunt, fii dragut si spune-mi ce tool-uri folosesti sau la ce tool-uri te astepti sa stiu eu. Nu e obligatoriu sa le stiu pe toate. Spune-mi macar tehnologia. Sa nu aplic aiurea si sa ne pierdem amandoi timpul.  Nu fi generic! Fraza asta: “Asigura consultanta in informatica si gestiune” e praf! Nu reusesc sa ma prind cum as putea sa asigur consultanta in gestiune…

Multe firme ce isi promoveaza pozitiile libere o fac intr-un mod profesionist!  Jos palaria! Nu intra in categoria “fail!”. Dar daca serviciile astea de intermediere functioneaza asa cum le-am descris mai sus pentru ca desteptul ala de la HR nu s-a documentat cum trebuie pentru asta si pentru ca a crezut ca stie el mai bine sa faca un job description decat departamentul care o sa il puna la treaba pe potentialul angajat, sa nu va mire daca astfel de site-uri vor disparea de pe piata!

Rapuse de Linkedin, Twitter sau Facebook. Si, poate, Google Plus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *