Episodul 9

Episodul 9

  • Nu cred ca pierdeam vreun episod din Startrek The Next Generation. Desi multe de acolo imi pareau, pe atunci, chiar dincolo de fictiune, iata ca dispozitivul lui Geordi La Forge, acei ochelari (VISOR) care scanau spectrul electromagnetic devin (chiar daca nu 1:1) realitate!  (CNN)
  • Primul pas important in recunoasterea vinovatiei preotilor catolici in cazul abuzurilor de natura sexuala. Papa Benedict XVI s-a intalnit in timpul vizitei in Germania cu cinci dintre victime. Intre a continua sa le ignore si acesta recunoastere tacita, Biserica Catolica a ales cea mai buna optiune. Biserica Ortodoxa ramane ferma: la noi nu exista asa ceva. Sunteti siguri?  (BBC)
  • Libia e deja istorie, urmeaza Siria! Uniunea Europeana a instituit embargoul petrolier (achizitie, import si transport) asupra acestei tari din Orientul Mijlociu. Stau si ma intreb daca nu sunt romani care injura Divinitatea ca nu suntem vecini cu ei… (DW)
  • Rusii nu se dezic de la ceea ce ii caracterizeaza. De data asta, povestea n-are niciun aspect comic. E chiar o tragedie. Avionul care s-a prabusit in iunie in nordul Rusiei era condus de un pilot baut. Alcoolemia: 0.081%. Limita dintre contraventie si infractiune in Codul RUTIER din Romania e 0.08%. In Rusia, e caz penal daca e peste zero… (Reuters)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *