Mobilitate

Mobilitate

Dupa ce am citit “Lista lui Alin“, o sa incerc si eu sa imi aduc aminte de toate telefoanele pe care le-am folosit.

1. Ericsson 628. Cand l-am pornit pentru prima data si am vorbit la el, am zis ca-s in filmele americane. Aveam cordless acasa, dar sa ai mobil, era cu totul altceva! Mai ales in 1997. Telefonul avea un acumulator excelent, dar doar doua linii de ecran. I-am rupt antena dupa vreo trei luni (m-am asezat pe telefon), dar a ramas cel mai longeviv aparat detinut de mine! Spre final, nu il mai puteam incarca prin mufa normala a transformatorului, ii infigeam direct doua bolduri. Inca mai functiona, atunci cand l-am dat.
2. Mitsubishi Trium. Nu imi mai aduc aminte prea bine cum era. Avea ecranul mai mare, bateria mai slaba si antena retractabila. Un pic mai cizelat decat Ericsson, dar nu prea mult.
3. Motorola T19?. Ceva in genul ala din poza, dar nu e ala. Primul telefon cu joc pe el: Bricks! Un pas inainte si la design (nu mai avea antena!) si la display. Un minus la baterie.
4. Hyundai H150. Primul telefon cu net pe el! Il foloseam si ca modem, si pentru navigare (wap, normal). Robust, baterie buna
5. Hyundai Z510. Primul clamshell al meu. Si primul cu leduri de avertizare si ecran extern. Arata chiar bine.
6. Siemens M55. Primul telefon cu camera (atasabila), primul cu ecran color, primul cu jocuri interesante. Tastatura neobisnuita, transfer de date cu PC-ul. Design placut, baterie buna.
7. Hyundai Z710. Deja mult peste toate celelalte! Ecran color, apelare vocala. Ii lipsea doar browser-ul.
8. Samsung ZV40. Semana mult cu Hyundai Z710. Chiar foarte mult. Ma gandesc ca telefoanele Hyundai sunt facute pe platforme Samsung. Ca prea sunt identice. Ce avea in plus? O camera video/foto care se rotea! A… si browser web, client de email si stia apeluri video. Si primul cu microSD card.
9. Eten Glofiish X500+. Primul smartphone. Windows 6.0. Upgrade la 6.1, apoi la 6.5 si, in final, downgrade la 6.1. Inca se misca foarte bine iar GPS-ul e unul de exceptie (singurul motiv pentru care il mai tin).
10.Nokia 6500 slide. Primul telefon slide-down. Avea doua camere (fata, verso) si era foarte greu. Un ecran net superior fata de tot ce am avut pana atunci si o camera foto (chiar daca de numai 3.2MP) mult mai buna decat unele de 5.1. Dar era Carl-Zeiss.
11. SonyEricsson V630. L-am folosit foarte putin. Destul de prost puse butoanele, mai ales tasta aia de Vodafone Live. Dar in rest, un telefon bun daca faci raportul calitate/pret.
12. Nokia 6600i slide. Mult mai mic decat Nokia 6500, o camera mai slaba (no name) dar cu comenzi tactile.
13. Nokia E71. Telefon absolut genial! Mie mi s-a parut ca-i mai frumos decat E72. Daca-i si mai bun, nu stiu… n-am avut si E72.  Din pacate, nu l-am folosit decat vreo doua luni.  Dar au fost doua luni in care am butonat la el aproape fara oprire.
14. HTC Legend. Ne apropiem de prezent. Android. Prea multe de spus aici.
15. Nokia E52. Daca vreti un telefon business, fara pretentii de multimedia, dar cu autonomie, asta e telefonul! Uit cand l-am incarcat ultima data! In regim de convorbiri zilnice moderate, ma tine 2 saptamani. Un telefon perfect. Telefon, nu smartphone!
16. iPhone 4.

Sper ca n-am uitat niciunul. Intre Ericsson si Mitsubishi nu stiu sigur daca a mai fost ceva. Chiar nu mai stiu. E mult de atunci. In ultimii 10 ani, am avut aproape tot timpul doua telefoane. Unul de la compania la care lucram/lucrez si unul personal, de aici si numarul mare de telefoane.

3 thoughts on “Mobilitate

  1. Pfffuuu… Motorola şi Eicsson erau tăticii telefoniei mobile pe vremuri. Dar telefon Hyundai nu am avut niciodata si nici nu am stiut ca faceau asa ceva.

  2. Hyundai face de toate, de la microcipuri la vapoare. 🙂 Cica-i Chaebol! Asa ii zic coreenii. Aia din sud, normal. Erau de la Zapp. Tehnologia era peste GSM, terminalele erau, in schimb, prea putine. Chiar si in prezent, stau f.f. prost la oferta. Dar cred ca Zapp-ul e pe ultima suta de metri, inainte de inchidere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *