Motorola lu’ Google

Motorola lu’ Google

La inceputurile telefoniei mobile in Romania, unul dintre cele mai telefoane era un Motorola – StarTAC.

Era prin ’97 (sau ’98, nu-s sigur) si eu aveam un obiect contondent Ericsson – nu era in gradina Sony, pe atunci – 628, primul meu telefon (un telefon excelent, de altfel). Cand le puneam unul langa altul, orice incercare de a le compara era inutila.

Chiar daca StarTAC era un pic feminin, sau cel putin asa il vedeam eu, proprietarul fiind, de fapt, o colega. Asa ca, multi ani am trait cu impresia ca Motorola e cea mai buna marca de telefoane, dupa Nokia. Poate si sustinuta (subliminal) de filme – aripile Motorola fiind prezente peste tot. Google nu prea exista pe atunci, erau alte motoare de cautare.

Astazi, Motorola a disparut complet din vocabularul meu IT&C. Nici smartphone-ul lor (al carui nume imi scapa) nu mi-a prea atras atentia. O singura exceptie, un model vazut pe gsmarena.com, parca… Era placat cu diamante. Dar si ala prin contrast, telefonul aratand execrabil.

In schimb, Google a tot crescut! Pana a ajuns unul dintre jucatorii majori din online. Si, incet-incet, nu numai de acolo.

Motorola, un brand 100% USA devine doar un segment business al Google. Nu stiu de ce, pe cei din urma, nu-i pot nicicum asocia cu Statele Unite ale Americii.

 

Foto: de aici, aici si aici.

One thought on “Motorola lu’ Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *