Şapte cuvinte

Şapte cuvinte

Am schimbat şi eu pe ici, pe colo leapşa lui Alin. Şi el a schimbat-o şi a părăsit cursul original al acesteia… Dar eu zic că e de bine, să nu scriem chiar toţi la fel.  Aşa  că, în loc de “11 lucruri”, am ajuns la “7 cuvinte”.
Sunt cuvinte pe care aş vrea să le regăsesc în cei din jurul meu.

  1. Toleranţă – poate nu ne lipseşte doar nouă, nu ştiu. Dar atunci când nu o văd, mă tem. Mă tem, pentru că văd oameni despre care am crezut că sunt inteligenţi cum scot din ei cuvinte care l-ar face mândru până şi pe Hitler.
  2. Flexibilitate – au fost atât de multe idei care au murit doar pentru că cei care ar fi trebuit să le audă, i-au trimis la plimbare pe cei care veniseră cu ele.
  3. Verticalitate – azi îmi spui una, mâine te aud cu opusul doar pentru că cineva mai mare sau mai sus a zis aşa. Păcat. A doua oară nu te mai întreb.
  4. Discreţie – când îţi spun ceva şi te rog să “keep it low”, am motivele mele să nu afle toată lumea ce ţi-am spus. Nu-i un secret, dar nici nu ar trebui să-ţi imprimi pe tricou ce ţi-am spus.
  5. Umor – prea mult timp sunt serios din 24 de ore. Dacă îmi mai scapă vreo chestie nedusă la biserică, nu te pune să faci o faţă din aia de angajat la Primarie!
  6. Altruism – aici n-am (de) ce să explic. Fiecare să creadă ce vrea.
  7. Sinceritate – ai putea să fii amabil cu mine zile în şir. Dacă vine din suflet, e bine. Dacă nu… îţi pierzi timpul. Şi mi-l pierd şi eu. Mai bine facem altceva cu el.

Mi-ar plăcea să fie aşa cei din jurul meu. Dar şi mai mult mi-aş dori să mă caracterizeze pe MINE toate aceste cuvinte.

Sursa foto: aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *