Scurtissime (10)

Scurtissime (10)

  • De data asta, trebuie să-i dau dreptate lui Ponta: nu ajunge să încerci să stopezi doar corupția (prin DNA), mai ai nevoie de o Direcție la fel de eficientă care să se ocupe de evaziunea fiscală. Poate nu ANAF, ceva mai aproape de IRS-ul americănesc… Ăla care îi sperie pe ianchei mai tare ca moartea. Poa’ să-i zică oricum, nu contează, doar să-și facă treaba la fel de bine ca primii menționați. Nu mai știu unde citeam că procentul de colectare TVA e cam pe la 50%. Adică noi, consumatorii finali, îl plătim, dar el rămâne la alții, nu ajunge la stat. Oricum, la noi, corupția și evaziunea fiscală sunt interdependente.
  • A, și ar mai trebui o Direcție. Una pentru moralitate. Bine, și aici există ANI, dar ea acoperă doar cazurile pe care legea le prevede. Nu de alta, dar l-am văzut pe Președintele CJ Bacău recunoscând (la „România, te iubesc!”) că o firmă a părinților săi care face afaceri cu statul nu are o problemă de legalitate, ci, eventual, una de moralitate. QED.
  • Vorbim de un sfert de secol despre Revoluția din Decembrie. OK, am înțeles, diversiuni, haos, lipsa comunicării, manipulare etc și militarii și civilii înarmați au tras către alți militari sau civili. Dar sunt cu siguranță zeci, poate sute (din 1104, care pare să fie numărul total și exact al morților în evenimentele din decembrie) care au murit în stradă, în mulțime, după 22. Acolo nu mai putem spune că vreo cauză dintre cele mai sus le-a provocat moartea. Pe ei cine i-a împușcat?
  • Și dacă tot suntem la capitolul „Revoluție”, mi-ar plăcea să știu ce mai fac cei care lucrau în penitenciare înainte de fuga lui Ceaușescu. Și în special ăia care au dat dovadă de exces de zel în a obține mărturisiri de la demonstranți. O listă cu nume și poziția ocupată în prezent. Și, poate, un cazier, să vedem dacă au fost „remunerați” în vreun fel pentru orele suplimentare din noaptea de 21 spre 22 decembrie.
  • Închei ca și data trecută, încă nu ne-a luat iarna prin surprindere…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *