Scurtissime (15)

Scurtissime (15)

  • timthumb.phpAm tot văzut zilele ăstea pe net un fragment dintr-un presupus interviu/discurs/dialog al lui Putin despre construirea unei moschei în Moscova. Lăsând deoparte faptul că populația musulmană moscovită (fie ea cu acte în regulă sau ilegală) depășește lejer ca număr oricare oraș din România, mai puțin București, și că oricând ar putea strânge banii necesari pentru a ridica una, lăsând la o parte și veridicitatea vorbelor puse în gura lui Putin, adevărul e că o moschee (link către sursa foto) era aproape gata în februarie 2014, când am stat într-un hotel lângă locul construcției. Chiar în primul inel moscovit. Deci în centru. Așa că, în inima capitalei ortodoxiei ruse, nu a îngropat nimeni porci sau cruci, să-i lase pe musulmani cu ochii în soare. Și vorbim de ruși aici, populația aia criticată că-i înapoiată și luată la mișto de români pentru te miri ce motive…
  • Într-un procent prea mare pentru impresiile din capul nostru („Ce ospitalieri suntem noi, românii!”) refuzăm să primim vreun refugiat. Uitând că avem refugiații noștri într-un număr mult mai mare prin țările latine ale Europei.
  • Prețul petrolului scade pentru că se produce tot mai mult și oferta depășește cererea? Că nu prea-mi vine a crede că e o decizie politică. A, și aș fi curios să văd cât la sută din petrol ajunge în rezervoarele mașinilor cu motoare pe combustie, că poate ne chinuim degeaba să reinventăm roata, când marii consumatori sunt alții.
  • FIFA zice că nu sunt motive ca Rusia să nu organizeze Cupa Mondială din 2018 acolo. Motive n-or fi, dar mai sunt bani?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *