Scurtissime (16)

Scurtissime (16)

  • Că tot trecu vara (e octombrie, nu cred că se mai poate întoarce)… Dacă vrei și munte, și mare, nu spera la plajă cu nisip. Și nici la o intrare pe o pantă lină în mare. Că muntele ăla din spatele tău nu se termină brusc, pe plajă. Mai intră și el în mare. Atât cât poate. Cu tot cu stânci. Așa că trebuie să alegi între confortul picioarelor sau cel al retinei.
  • A, și dacă mergi la turci, mai bine ia-ți cu tine chiar și ruble, dacă nu vrei să mergi cu dolari. Că euro nu prea-i căutat acolo (sau dacă îl dai, îl dai la cel mai prost curs cu putință), de zici că nu în UE ar dori turcii să ajungă, ci-n SUA. Așa că, mai bine mergi la greci, acolo nu mai trebuie să faci calcule din drahme (sper!) în euro. Iar criza nu-i chiar atât de rea pe cât se vede la televizor.
  • Dar să ne-ntoarcem la oile noastre (apropo de oi, am văzut de dimineață la știri cât de rău e să nu ai niște Miorițe vorbitoare, măcar între ele) și să ne bucurăm de revenirea pieței imobiliare. Nu-i greu să îți dai seama că suntem pe un trend ascendent, se vede cu ochiul liber pe drumurile mărginașe din oraș, unde băieții deștepți scapă fără remușcări de molozul din demolări. Din unele grămezi îți poți ridica, lejer, o altă casă.
  • Am înțeles că Vin Diesel a încurcat-o, că a făcut ceva mânăreli la toba de eșapament. Sau ceva pe acolo, nu știu sigur despre ce e vorba. Totuși, nu mă prind de ce la noi nu o încurcă mutanții ăia pe care scrie ROMAN sau alte relicve încă în viață pe străzi, care te obligă să mergi cu ștergătoarele pornite pe viteza întâi, dacă ai norocul să te nimerești în spatele lor (sau în lateral, depinde pe unde își varsă năduful) în trafic. Uneori am impresia că au luat foc, atât de negru e fumul!
  • Cred că mai era ceva, dar nu-mi mai vine în minte acum. M-oi întoarce cu un „PS”, dacă am cu ce…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *