Episodul 2

Episodul 2

  • Turcia se apropie de Islam! Primul stat laic dintre tarile musulmane ( Kemal Ataturk, 1923 –  fondatorul statului turc modern), a fost scena unor conflicte la nivel inalt intre presedinte si conducatorii armatei. Armata este cea care are (hmmm… AVEA?)  grija ca statul sa nu alunece pe panta spre fundamentalism. Erdogan e de alta parere. (CNN)
  • LinkedIn – cel mai cunoscut site de “professional networking” (ca sa nu-i spunem de recrutare) a avut o crestere a veniturilor peste nivelul asteptat. Compania nu se bazeaza pe reclame si anunturi postate pe site, banii au venit din cei ce si-au facut upgrade la conturi Premium. Cumva, asta inseamna ca a crescut cererea; nu isi fac asa ceva cei ce cauta un post nou, ci doar recruiterii. Inseamna ca economia mondiala reporneste motoarele? (Reuters)
  • Urmaream cu ceva timp in urma (cred ca sunt ani buni) un reportaj pe Discovery despre locuintele sociale construite de guvernul britanic. Era mai mult despre cum pot sa le demoleze, fara sa afecteze zona din jur.  Ajunse la stadiul de ghetto-uri, sunt insalubre si nesigure (atat ca si constructii, cat si ca zone). Astazi, cea mai mare provocare e sa le readuca la viata. In unele cazuri, le-a iesit ceva extraordinar. Un fotoreportaj BBC.
  • Incepe cursa pentru resursele Oceanului Artic (inclusiv a celor de sub fundul apei). Totusi… Canada??? (DW)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *