Errare humanum est

Errare humanum est

Mare agitație mare printre biți și oameni aseară. Un magazin online, nu-i dau numele, că-s sătul de cât i-am arătat cu degetul, cică a greșit un preț la un smartphone. E același magazin care preia comenzi, precomenzi, de fapt, dar fără să fie în stare să dea un termen de livrare. Sau preia comenzi pentru articole imposibil de adus (fie ajunse la end-of-life și scoase complet din fabricație sau vânzare, fie încă inexistente pe piață).

A, și ceea ce e și mai mișto e că greșeala a fost găsită de cineva care nu prea are decât cuvinte de laudă pentru ei (ooops, le-am dat numele…). Adică, cum ar veni, ar mușca mâna care îl hrănește. Nu, n-am treabă că ia bani pentru a le face reclamă, e chiar normal să fie așa. Încercam doar să evidențiez cât de eronată e eroarea… Și cum, ca să vezi, o găsește cel mai bun prieten al lor, și o mai și dă pe post. Și nici cu autorul articolului nu am nimic, eu doar cu magazinul respectiv am ce am.

Mă rog, fiecare își promovează magazinul cum poate. Mă gândesc că vor spune „Am greșit, dar uite, ne onorăm comenzile!” și iar o să aibă material de laudă. Și destul de ieftin, cu câteva mii de euro, cât îi costă greșeala. (Câte LG-uri să fi avut pe stoc? Cinci? Zece bucăți? Doar nimeni nu-i nebun să facă stocuri mai mari. Și dincolo de ce e pe stoc, nu mai sunt obligați să onoreze comenzile la prețul ăla ridicol de mic.)

O fi ea, eroarea, umană și perseverarea diabolică. Dar premeditarea cum o fi?

Later edit: Quickmobile a rezolvat problema. Nicio comandă nu se onorează, dar oferă vaucere de 50 de lei fiecărui cumpărător (doritor, de fapt, de LG G4) care a plasat o comandă la prețul greșit. Calculul lor duce la o sumă totală de 150.000 lei. Da, suma e corectă, doar că e un calcul extrem de simplist, costul real fiind departe de această sumă, fiind evident că din cei 3000 de doritori, nici 5% nu se vor întoarce la ei în magazin, să folosească acel vaucer. Pentru că nu e vorba de o despăgubire propriu-zisă, ci de un discount. Dar probabil că și-au atins targetul, să nu mai vorbească toată lumea doar de Emag, să mai vorbească și de ei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *