Ilogic!

Ilogic!

Nu pot sa inteleg de ce ne opunem atat de mult oricarui proiect de dezvoltare din Romania. Am ramas la acelasi “Noi nu ne vindem tara!” de acum doua decenii? 

Folosim justificari aproape hilare: “poluare”, “nu se conserva patrimoniul”, “se aduc toate vechiturile”. Aruncati un ochi catre muntii nostri! Vi se par curati? Hai sa fim seriosi! Plini de PET-uri, le gasesti si-n barlogul ursului (la propriu!!!). Apele arata cum arata; padurile-s taiate de mult! Unde sa mai strice vreun echilibru? Ce sa mai polueze?

Eu am alta explicatie: se fura mai usor cand proprietar e statul roman! Sau macar atunci cand ceva e in gestiunea sa, nu neaparat in proprietate. Altfel, nu vad de ce ne-am opune unor locuri de munca. Nu vorbesc aici doar de Rosia Montana Gold Corporation. Vorbesc si de companii din industria automotive carora li se pun bete in roate cand e vorba de extindere. Timisoara face un scandal monstru vis-a-vis de extinderea Continental Automotive Systems – cei ce fac bord-computers, nu pneuri! Dar chiar si cei cu anvelopele au o gramada de restrictii si de conditii impuse de UE privind productia si dau bani buni, de ordinul milioanelor de euro, pe sisteme de filtrare. E usor sa vorbesti. Dar auditul EHS (Environment, Health and Safety) nu e o gluma.

Si ce e mai trist, nu e vorba doar de cativa “fundamentalisti” verzi. Ei au un crez si actioneaza in numele lui.

Vorbesc si de statul roman care ar trebui sa sprijine intr-un fel sau altul investitiile. Pe termen lung, ai numai de castigat. Eu n-am auzit de multinationale care sa faca angajari la negru, care sa nu-si plateasca impozitele si taxele si care sa nu fie implicate catusi de putin in cauze sociale, macar pe plan local.

Statul roman nu mai are bani nici macar pentru Asistenta Sociala! Cu ce mai spera sa faca ceva, in orice domeniu?

E ilogic! Te opui dezvoltarii ca sa fii furat???

 

Sursa foto: aici si aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.