La scoala

La scoala

Unde v-aţi da prima oară cu bicicleta roşie? ne intreaba Arhi in a doua sarcina la care m-am decis sa scriu pentru o bicicleta rosie de la Coca-Cola.  Cum stiu cat de mult mi-am dorit pe cand eram copil o bicicleta, incerc sa o fac punandu-ma in locul unuia din scoala generala. In ce clasa e? Ei, asta n-are importanta! Ramane cum am zis: daca o castig, o fac cadou!

“Pe strada mea nu trece niciun autobuz si nici vreo statie de altceva nu-i. Prima statie e pe Strada Principala. Ca sa ajung la intersectia cu strada aia trebuie sa merg pe jos cam un kilometru. Nu ca mi-ar fi greu, am mers mult pe jos, dar cateodata sunt asa de multe noroaie si n-am pe unde sa le ocolesc. Iar daca ploua, apa imi trece de glezne. Am mai incercat sa merg pe bordura dar nici acolo nu reusit sa ajung fara sa ma ud.
Dupa ce iau autobuzul (care de obicei e arhiplin la ora aia) merg vreo doua statii si trebuie sa il schimb iarasi. Cu autobuzul asta de-al doilea, inca o statie. Sunt norocos, scoala mea e chiar vis-a-vis de ultima oprire.
Si cand ma intorc, am acelasi traseu.
Nu ma plang, alti copii merg pe jos si mai mult. Eu macar o fac prin oras, nu prin pustiu.
Dar mi-ar placea sa ajung mai repede la scoala. Am gasit si o scurtatura. Nu am cum sa fac mai mult de o jumatate de ora pe drum. Asta, daca as avea o bicicleta. Si nu trebuie sa merg pe strazi prea circulate. Unele dintre ele au trotuarele destul de late incat sa merg pe acolo fara sa incurc trecatorii, chiar daca nu au inca desenate pistele pentru biciclisti.  Fata de aproape o ora la dus si una la intors cat fac acum.
Pe acolo m-as da prima data! Pe drumul pana la scoala, chiar daca sunt in vacanta. L-am batut deja de atatea ori ca-l stiu cu ochii inchisi. Stiu fiecare intersectie, stiu pe unde trebuie sa trec strada, stiu unde pot sa imi umflu rotile cand mai pierd aer. Doar bicicleta imi mai lipseste! Si dupa aia… toata ziua pe calare pe ea! Ca doar de aia e vacanta.
Mi-a povestit cineva ca, daca scriu ceva despre biciclete, pot sa castig una (am auzit ca-i rosie… wow)!
Macar stiu ca am incercat!”

One thought on “La scoala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *