M-am lăsat recenzat. Şi am supravieţuit!
Ieri seara a fost un recenzor (aşa se cheamă, nu?) la mine acasă. La o oră absolut decentă, în aşa fel încât să nu mă găsească în pijama, dar nici cu geanta de la lucru în mână, la cinci secunde după ce am intrat în casă. Bine, mă gândesc că, fie n-a găsit pe nimeni cu o zi în urmă, fie şi-a făcut un calcul simplu despre şansele de a găsi pe cineva acasă la prânz… Cu ecusonul la vedere, un tânăr cu mult bun-simţ, recenzorul şi-a învăţat foarte bine lecţia şi nu a avut nicio problemă să completeze hârtiile alea în zece minute. Nu mi s-a părut nimic indiscret în chestionarul acela. Nimic! Că trebuia să îţi declari CNP-ul? Aşa, şi? O să detaliez puţin mai jos problema asta. A terminat ce avea de făcut, a mulţumit pentru cooperare şi a plecat! Dacă omul acela e la fel de eficient şi la slujba de zi cu zi, angajatorul lui e un norocos!
Nu pot să înţeleg reticienţa multora în a respecta un proces normal în orice stat din lumea asta. Nu cred ca timpul cuiva poate să valoreze atat de mult încât să nu ai cum să te lipseşti de 10 minute? La fel de ocupat o să fii şi la vot! Şi apoi o să te plângi că te conduc nişte hoţi!
Dar mai grav mi se pare să refuzi recensământul, în condiţiile în care timpul ţi-ar fi permis…
În fine, fiecare cu opinia sa şi, mai ales, cu opţiunea sa!
PS: Din cate aud, incompetenţii (sau ţapii ispăşitori, nu sunt sigur) au fost găsiţi la nivel înalt. Declaraţii făcute fară fundament, oameni induşi în eroare. Dar, până la urmă, totul a pornit de aici… PPS.
PPS: Problema CNP-ului nu este una nouă. De când cu prostia aia de “Credit doar cu buletinul”, nimeni nu mai are curajul să dea datele din buletin. Dar vina unor credite acordate pe baza CNP-urilor “furate” o poartă băncile şi instituţiile financiare. Mai exact, consilierii de credit şi cei care se ocupă efectiv de acordarea creditelor. Nu vreau sa vorbesc de complicitatea angajaţilor (deşi nu-i vreo ştire şoc!), ci doar de superficialitatea lor în completarea actelor. În mod normal, un astfel de fals n-are cum să rămână nedescoperit. Şi, probabil, răspunderea e a băncii. Oricum, în condiţiile actuale, pentru un credit eşti analizat mai tare decât pentru viza de State!
Sursa foto: aici.
One thought on “M-am lăsat recenzat. Şi am supravieţuit!”
Consider ca statul cheltuie bani degeaba. Nu or sa poata sa tina niciodata o evidenta. Nu in Romania