Microsoft Smart Watch – for the win!

Microsoft Smart Watch – for the win!

287202-timex-data-link-150-1994Anul acesta am citit aproape peste tot despre ceasurile inteligente pe care Apple și Samsung se gândesc să le scoată. Probabil că ambele companii au trecut de faza de proiect și că produsul final există deja. Mai mult ca sigur că cineva poartă deja unul la mână, doar că nu știm noi cine. Vorbim de ceasuri compatibile cu sistemele de operare mobile iOS si Android și care au un sistem de operare propriu, pentru că ceasuri care comunică prin bluetooth sunt deja pe piață, sincronizând informații simple – intrare apel, mesaj primit, diferite alarme (reminders). Și mai e și Pebble, probabil cel mai deștept ceas de mână pentru acest moment. Cum cele două sisteme de operare mobile mai au un concurent (Windows Mobile 8), era de așteptat să vină și Microsoft cu un anunț… Și lumea (aia care trăiește prin și pentru tehnologie) îi cam ia peste picior, că iar s-au trezit târziu și că o fac doar să fie și ei în pas cu restul competitorilor.

Doar că…

Doar că ideea aceasta nu e deloc una nouă. Și… Surpriză! Chiar Microsoft a venit cu ea. Și nu de ieri, de azi, ci din mileniul trecut. Pentru cei care mai țin minte Windows 95, undeva prin Control Panel era un program care te ajuta să transferi datele (detaliile din Contacts) catre un ceas special. Eram sigur că e vorba de Casio, dar cum n-am reușit să-l găsesc nicăieri prin world-wide-web, înclin să cred că e vorba de Timex, singurul pe care Google mi l-a găsit. Timex Datalink. Sincronizarea se făcea orientând ceasul către ecranul care „pulsa” în genul liniilor care apăreau și dispăreau atunci când încărcai un joc de pe o casetă pe un HC. Celor carora ultimele cuvinte nu le spun nimic, puneți sonorul pe minimum și uitați-vă la filmulețul de mai jos. Liniile din contur sunt cele despre care vorbeam. (via www.220.ro)


Vezi mai multe din Funny pe 220.ro

Un receptor optic citea informația afișată pe ecran, chiar dacă pentru ochiul uman era ceva fără sens. Era cam ca o citire de barcode de astăzi. N-am avut un ceas din ăsta, dar am încercat de câteva ori programul de pe Windows. Just for the fun of it…

Chiar dacă ceasul nu era unul foarte inteligent, pentru acele timpuri era ceva ieșit din comun. Wikipedia zice că ceasul este primul (și singurul, cel puțin pâna astăzi) cu logo-ul Microsoft pe el. Deci angajații lui Bill Gates nu-s chiar newbies în chestia asta. Ba mai mult, dacă aș fi în locul lor, m-aș înțelege cu cei de la Timex și aș patenta ceasul inteligent. Dacă informația e reală și vor ajunge la un produs final care se va sincroniza și cu desktopurile și laptopurile noastre, eu zic că va avea un succes mai mare decât cele care sunt bazate pe un alt sistem de operare decât cele din familia Microsoft. Mi-ar fi mult mai util un ceas care să-mi atragă atenția cu zece minute înainte de orice ședință sau conferință, decât unul care să mă atenționeze că am un apel pe telefon. Dar na, eu sunt corporatist, poate gândesc altfel.

A… Și ar face bine (toți) să se gândească la un ceas care să știe să se sincronizeze cu Lotus Notes! Vechiul meu Nokia E52 știa!

Sursa foto: aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.