O idee

O idee

Ma uit cu tristete la ce se intampla in Timisoara. Un stadion care arata ca acum 40 de ani, o echipa distrusa de certurile dintre Nasu’, Mitica si toti ceilalti ce poarta responsabilitatea dezastrului din fotbalul romanesc. Nu vreau sa ne mai rugam de Primarie sau de Consiliul Judetean sa transfere bani catre Poli; nu e corect fata de restul echipelor din oras. Poate nu stiati, dar aici nu joaca doar Poli, au mai fost echipe in Divizia A, dar de care eu nu mai stiu nimic! Pe ei cine ii ajuta? Si nu mi se pare corect ca banii publici sa mearga spre jucatori profesionisti. Nu, aici trebuie sa se implice un investitor privat, serios, cu imagine. Eu m-am saturat de toate numele vehiculate pana acum si care au facut doar rau! Oricum, o sa asociez tot ce s-a intamplat in ultimii ani in sportul asta cu masive spalari de bani! Bani care, oricat s-ar lauda “patronii” din fotbal, NU SE VAD!

Plecand de la o stire citita pe Onlinesport.ro  (Gica Popescu s-ar baga sa salveze Universitatea Craiova), m-am intrebat de ce se fac atatea investitii in fotbalul romanesc – vezi proaspat inauguratul stadion National Arena, constructiile incepute la Cluj si prin alte locuri, autocare de 1 milion de euro fiecare,  dar nu investeste nimeni in scoli de fotbal? Degeaba o sa ne mandrim cu stadioane moderne, de cinci stele UEFA, daca vor juca acolo echipe de nivelul diviziei secunde de prin alte campionate. Sau o nationala slaba, egala Albaniei sau altor tari din lumea a treia a fotbalului. Cine o sa vina la meciuri? Actionarii, presedintii cluburilor si familiile jucatorilor?

Stiu ca Gica Popescu are o scoala de fotbal.  Imi dau seama ca nu poate face mai mult de unul singur, oricata bunavointa ar avea. Dar sunt oameni mai avuti decat el. Daca vor sa investeasca in fotbal, sa ii asigure un viitor, ar face bine sa plece tot de acolo! De la copii! Sa-si trimita scouter-ii prin scolile primare, prin gimnazii, la cautat! Nu isi vor scoate peste noapte banii, dar pe termen mediu, e cea mai buna investitie posibila.

Si ar fi un “win-win” situation!

 

One thought on “O idee

  1. Nu e corect nici fata de toti cetatenii orasului care vad lipsurile in infrastructura – ca sa mentionez doar un exemplu – sa se injecteze bani in echipa de fotbal.
    Iar National Arena este – consider eu – cea mai proasta investitie a capitalei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *