O mica nedumerire

O mica nedumerire

In fiecare zi, la stirile de oriunde – TV, Radio, se vorbeste despre cat de puternic sunt afectate bursele mondiale. Din pacate, dincolo de emisiunea lui Moise Guran de pe TVR2 (si vad acum pe blogul lui ca e si la EuropaFM), prea putina lume din media ofera si o explicatie a functionarii acestora.


Eu recunosc, nu stiu prea multe. Dincolo de ceea ce am invatat in scoala si in facultate (un semestru…), informatii peste care s-a cam asternut praful, nefiind ceva care sa imi foloseasca zi de zi, nu am facut efortul sa citesc mai multe. Bineinteles, de lene.
Dar si pentru ca ma astept sa primesc informatia asta si la stiri…
Pentru ca nu toata lumea s-a scolit ca broker si nici nu-s toti bagati in Forex (sic!).
Nu-i de ajuns sa spui ca Bursa din NY a inchis in scadere cu 1.23%… E ca si cum mi-ar spune Busu ca presiunea atmosferica a ajuns la 720mm coloana de mercur. N-are absolut nicio relevanta pentru mine. O avea pentru cei pasionati de meteorologie, dar si pe aia ii poti numara pe degete.
Sau, urmand logica din articolul de ieri, ar trebui sa ne pricepem toti si la burse?

Sursa foto: aici.

 

3 thoughts on “O mica nedumerire

  1. Moise Guran scrie si comenteaza pentru cei care au habar despre asta. El nu face cultura financiara, ci prezinta faptele. Publicul doritor poate studia prblemele pe cont propriu!

  2. Audienta stirilor e generala, nu? Fie ar trebui sa le spuna oamenilor si ce inseamna scaderea bursei (si ca maine isi poate schimba sensul prin anumite parghii), fie sa le prezinte in emisiuni specializate.
    Care e rostul unei stiri daca nu o intelegi si doar genereaza panica?

  3. Asta intra in categoria stirilor economice. Similar e si cazul stirilor fotbalistice. Poate unii nu stiu ce inseamna slam dunk (l-am scris bine?!), da totusi stirile fac mare caz din asta… stirile sunt cu public!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *