Preturile din benzinarii

Preturile din benzinarii

Nu cred ca e cineva care sa nu fi sesizat diferenta destul de mare de pret a tuturor produselor dintr-o benzinarie. Unele produse sunt mai scumpe cu pana la 50%!
Inteleg, daca benzinaria se afla intr-un loc izolat (pe autostrada, desi la noi nu-i cazul), ai costuri de transport, de depozitare, de energie electrica etc. Da, acolo si benzina e mai scumpa decat in oras. La fel de bine inteleg si ca programul e non-stop, dar sunt si buticuri pe langa blocuri in aceeasi situatie, si nu ii vad vanzand de trei ori mai scump.
Deci? Cum se justifica preturile alea? Nu fac destui bani din vanzarea de produse “de nisa”? Gen benzina, motorina. Au salarii foarte mari baietii aia de te ajuta pe la pompe?
Sau e vorba doar de impactul pshiologic al prezentarii marfurilor, in asa fel aranjate incat te fac sa-ti mai iei una, alta de pe rafturi, indiferent de pret. Pentru ca foarte rar am iesit dintr-o benzinarie moderna cu o singura pozitie pe bonul fiscal: benzina.

3 thoughts on “Preturile din benzinarii

  1. 😀
    Cumpatare, stimabile, cumpatare! Eu ies de foarte multe ori numai cu motorina trecuta pe bonul fiscal. Alteori ies cu doua bonuri 😛

  2. I-am gasit si eu de hac! Fac plinul de fiecare data cand alimentez, ca sa trec cat mai putin prin statiile de benzina! 🙂

  3. Eu intotdeauna fac plinul… sechele de cand am ramas in mijlocul drumului, noaptea pe la 12, fara benzina, fara gpl… am impins masina vreun km pana la prima statie de benzina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *