Acceleratie catre neant

Acceleratie catre neant

Ii aud aproape in fiecare seara. Trec cateva (putine) secunde si ii si vad. Imi ies din raza vizuala aproape instant, dar, paradoxal, indeajuns de incet ca sa realizez cat de periculos e ceea ce fac. E o intersectie destul de circulata in care, mai ales seara si noaptea, masinile de pe drumul fara prioritate ies mai mult in strada, bazandu-se pe faptul ca vor aproxima corect distanta si viteza celor de pe drumul principal.
Dar ce faci cand vine un nebun cu motocicleta, cu peste 150 km/h? Strecuradu-se pe langa restul masinilor? Mai ai cum sa-l eviti? Nu. Mai are el vreo sansa? Nu. Iar tu, daca esti un om normal, ramai cu sechele toata viata din cauza unui dement care a tinut mortis sa fie smecher si acum e doar “worm food”, punandu-si capat vietii in masina ta. Si te simti vinovat, pentru ca puteai sa mai astepti o secunda, doua inainte sa iesi in intersectie! Si stai, impietrit, langa gramezi amorfe de carne si metal. Si esti incapabil sa mai suni la 112 (chiar daca nu mai ai pe cine sa salvezi, macar sa anunti Politia).
Nu esti vinovat! Nu ai cum sa fii, cand cineva o cauta cu lumanarea. Sau isi cauta lumanarea. Poate ai salvat alte vieti, ale unor oameni care chiar pretuiesc fiecare secunda…  Nu as vrea sa folosesc cuvinte mai dure. Dar, oricat de dure ar fi,  cuvintele mele nu baga pe nimeni in mormant!  Pe cand inconstienta altora, da!
Si am vazut ca asa ceva nu e un caz izolat. Toate orasele mari au aceeasi problema. Am citi astazi si la Piticu, am mai vazut si la multi altii…  Cred ca nu trece vreo zi fara sa vad asa ceva la stiri! Ce e de facut?

Ma gandesc sa trimit un mail oficial Politiei, sa monteze camere video de monitorizare in intersectie. Sunt convins ca ar avea ce vedea!

Sursa foto: aici.

 

6 thoughts on “Acceleratie catre neant

  1. M-am uitat pe link-ul de la Realitatea. Am observat ca pe fb el se poate “mandrii” cu viteza respectiva. Trecem peste, nu toti sunt dusi la scoala corespunzator.

    Cand vad din astia intinsi pe asfalt, dupa ce si-au cautat-o cu lumanarea la viteze din astea, nu pot decat rasufla usurat: inca unul care s-a dus fara sa ia pe altul cu el (de exemplu ala din Arad de acum ceva vreme). Daca a luat si pe altul, atunci sunt si revoltat. Da, stiu, sunt crud, nesimtit, nu ma gandesc la suferinta familiilor lor. Ei nu s-au gandit. Eu de ce as face-o? Eu ma gandesc la suferinta celor dragi mie daca unul din asta ma ia in plin si ma face hrana pentru viermi. Nu vreau sa treaca prin asta!

  2. La fel gandesc si eu! Mai ales ca stiu un caz real in care a fost implicat un prieten de al meu (era la volan, nu pe motor). A venit motociclistul ca nebunul si ai intrat in prietenul meu cand iesea din benzinarie, la Petrom-ul din Complex. Ce sa mai eviti? N-ai cum… A mers prietenul meu luni de zile la ala la spital, temandu-se sa nu moara si mai apoi sa i se complice lui viata. Dincolo de remuscari, mai ai si alte belele.
    Prietenul meu a avut noroc, motociclistul a venit din dreapta si l-a lovit in spate. De fapt, amandoi au avut noroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *