Roma

Roma

Acum o saptamana decolam de pe Fiumicino…

Cu ce ramai dupa ce ai umblat doua zile prin Roma? Nu cu prea multe. Timpul e scurt si il petreci mai mult umbland pe strazi, in transportul in comun si la cozi decat vazand ceva. Scurt! Mult prea scurt! Dar primul lucru pe care il pot spune e ca nu m-as muta niciodata acolo! In orice secunda, Timisoara (chiar si asa prafuita) castiga in fata capitalei Italiei daca iei in calcul criteriile mele. E mult prea aglomerat si prea zgomotos, prea mult trafic, prea multa mizerie. Constructii peste tot, multe schele, multe trotuare inchise din cauza sapaturilor pentru o noua linie de metrou (hai ca asta e scuzabila) si soferi nervosi

Roma ramane un oras al celor ce iubesc istoria. Daca povestirile din clasele primare – ce faceam atunci nu se poate numi istorie – nu ma prea duceau cu gandul acolo, canalele de easy-learning ale Discovery m-au facut curios. Si Roma exceleaza la capitolul istorie mai mult decat orice alt oras vazut pana acum! Nu exista loc in care sa nu vezi macar o cladire mai veche de 100 de ani. Si un veac pentru Roma e ceva asa… un fel de “ieri”.

Desi am mers pe ruta celor mai vizitate locuri – recomandate de carti, ghiduri si internet – si a trebuit sa vad totul alaturi de sute de alti turisti, nu m-a deranjat catusi de putin. Orice obiectiv este accesibil iar aglomeratia nu o simti decat atunci cand astepti la coada. Nu intru in detalii despre ceea ce am vazut (Colosseum, Forul Roman, Bazilica Sf. Petru, Pantheonul, Piazza di Spagna, Piazza di Popolo, Fontana di Trevi) pentru ca orice site specializat o va face infinit mai bine decat mine.

Doar va recomand orasul. Din tot sufletul. Macar pentru mancare, daca nu aveti alte pasiuni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *