Scurtissime (18)

Scurtissime (18)

Nu vreau să mă pun rău cu taximetriștii, și nici cu timișorenii (sau cu restul țării), dar asta e.  Și nici măcar nu e vreo reclamă. E doar o experiență. Plăcută. Să vedem…

  • Vrei să ajungi la aeroport sau de la aeroport? Și nu oricum, ci într-un BMW i3, să vezi cum arată viitorul? E simplu: Citylimo. Rezervare făcută pe internet, ca în 2016, preț (promoțional, e drept) sub prețul companiilor de taximetrie din Timișoara. Dacă aveți de zburat de pe Traian Vuia, eu zic să încercați. Măcar pentru experiență. Văd că acum au și un serviciu complet de transfer Timișoara – Aeroport Traian Vuia / Aeroport Otopeni – București. Am aflat prea târziu de el, dar măcar știu acum, dacă o să mai fie cazul. 
  • Venit în București pentru câteva zile, am folosit intensiv Uber. Chiar și atunci când am mers cu Dacia Logan, nu am reușit să găsesc vreun bai. Norocul începătorului, habar nu am, dar au fost curse impecabile. Toate. Și dacă lucrurile vor fi la fel în Timișoara, atunci e bine. Sper să-și rezolve problemele legate de legislație, pentru că e o alternativă de luat serios în calcul. Doar că, până acum, în Timișoara eu nu am reușit să prind vreodată vreo mașină disponibilă. Ar trebui să vă mișcați mai vizibil, altfel cum să vă promovați businessul?
  • Că tot ziceam de București… O ședere un pic mai lungă de patruzeci și opt de ore. Am zis că-s în altă țară. Nu am ajuns la Cluj sau Brașov în ultimul timp, să pot face comparație, dar capitala mi se pare dintr-un cu totul alt film. Timișoara nu are cum să pretindă măcar vreo comparație, și eu îmi iubesc orașul adoptiv. Drumul de la Otopeni în centru, făcut seara spre noapte, mi s-a părut mai frumos decât multe (dacă nu toate, cu excepția Vienei) drumurile făcute de la aeroporturile pe care am ajuns până acum. Poate și pentru că era o urbe aproape nelocuită, lipsită de trafic (am prins vacanța de Ziua Națională)… Poate și pentru că a fost senin tot timpul. Poate și pentru că vin Sărbătorile de iarnă și orașul a mai pus un rând de lumini. Nu știu, nici măcar nu contează. Știu doar că mi-a plăcut. Mult! Cred că bucureștenii (și nu cei care au condus orașul din birourile primăriilor de sector sau generală) au făcut treabă bună. Și, înainte să se mai plângă, să dea o tură prin alte orașe, să vadă cât de bine stau. De obicei, nu trec mai mult de patru ani între vizite (că deh, până acum nu erau zboruri la prețuri rezonabile), dar de fiecare dată am impresia că ajung în alt oraș. Unul mai bun. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi arătat orașul, dacă nu l-ar fi furat fiecare guvernare locală vreme de un sfert de veac. Și se poate extrapola pentru toată România. 

img_6954

img_6971

img_6953

  • Citiți încă o dată ultimele patru, cinci fraze de mai sus și reamintiți-vi-le duminică, la vot.

One thought on “Scurtissime (18)

  1. Am folosit si eu Uberul o luna ( ramas fara carnet) ca servicii impecabil. In afara de faptul ca seara si dimineara nu sint atit de multe masini , cu timpul se va rezolva, nu ai de ce sa te plingi. Bucurestiul chiar e frumos, am avut citeva sesiuni in care am lucrat prin Europa si i am simtit lipsa grav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *