Socoteala de acasă

Socoteala de acasă

Să începem cu iPhone…

Nu simt nevoia unui ecran mult mai mare, în condițiile în care crește odată cu telefonul. E telefon, nu tabletă! Hai, un centimetru ar putea să mai câștige (diagonala…) chiar și păstrând forma și dimensiunile actuale. Butonul „Home” ar putea să fie făcut, fără probleme, virtual și să fie coborât câțiva milimetri. Poate și subțiat, dacă mai au ce să micșoreze. Poate că banda de oțel de pe margine ar trebui înlocuită cu altceva. Știți ceasurile Rado? Seria Ceramica? E un material aproape imposibil de zgâriat. Poate e prea scump, nu știu, dar în așa ceva ar trebui să îmbrace spatele și muchiile laterale. Dacă urăsc ceva la telefoanele mobile, să știți că e vorba de zgârieturi. Și singurele care pot detrona zgârieturile din poziția de lider sunt husele! Da, nu le suport! Absolut de loc. E ca si cum ai avea scaune de piele în mașină, dar ai pune peste niște piele „fake”, să nu o strici pe aia originală. Nu știu cât de scump ar fi, poate doar o pulverizare superficială ar rezolva problema. Ecranul, la fel. Un material rezistent la orice (chiar dacă pare utopic). Foliile de calitate sunt aproape invizibile, dar tot știi că sunt acolo.

După aia, nu îmi place mufa de căști. Jack-ul ăla, de cât o fi. Nu îmi place! Mi-ar plăcea să aibă doar o singură intrare (alimentarea) compatibiliă cu toate accesoriile. Dar îmi dau seama că e greu să aduci toate accesorile la același standard. Aș muta și camera foto. Aș lăsa-o în prima parte a jumătății superioare, dar aș poziționa-o central. De multe ori o ating cu degetul când folosesc telefonul pentru poze. Și cam atât. Restul… baterie mai bună, procesor mai rapid, mai multe nuclee, difuzor superior celui de acum – cred că sunt cerințe normale.

De la iOS 6 nu mi-aș dori decât să îmi permită să aranjez icon-urile așa cum vreau eu. Nu secvențial, cum vrea el. Dacă vreau unul în stânga sus și al doilea în dreapta jos, apăi să mă lase să le pun așa, că-i telefonul meu! Și un„home screen” puțin mai diferit de restul ecranelor secundare. În rest, îmi place. Și/sau ar fi prea multe, mult prea multe de adăugat. Pentru că de prea multe ori confundăm telefonul cu un calculator. Și uităm că acum 10 ani, dacă am fi avut trei linii în mod text pe telefon, am fi fost norocoși.

Nu-mi place să anticipez nimic pentru miercuri. Poate doar un blocaj complet al apple.com…

Sursa foto: aici.

3 thoughts on “Socoteala de acasă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *