T-10 and counting…

T-10 and counting…

Exista cineva care sa nu stie ce-i cu ceasul asta? Daca da, un click aici  (sursa foto) va ajuta sa clarificati aceasta problema. Se afla pe insula Merritt, locul de unde americanii isi lansau navetele spatiale. Acum, asta e istorie. Obama a hotarat ca ii costa prea mult si incearca alte tehnologii (sper). In orice caz, acest ceas a fost urmarit cu emotie de miliarde de telespectatori de-a lungul anilor. De multe ori dezamagiti de amanarea lansarii, o data muti in fata unei catastrofe fara precedent in istoria zborurilor catre spatiul cosmic, lumea a urmarit fiecare plecare de pe Terra sperand la ceva. Eu, de exemplu, am sperat ca vom afla ca nu suntem singuri in univers. Inca mai sper sa aflu…

Ei bine, acest ceas nu are niciun fel de legatura cu lansarea propriu-zisa. E un bun instrument de marketing si, in acelasi timp, un extraordinar counter al audientei la TV. Fara sa fiu adept al teoriei conspiratiei si sa vad chestii ascunse peste tot, acest ceas ajuta mai mult marile concerne media (televiziuni) si in niciun fel pe cei de la NASA.

T-… este doar o fereastra de timp in care naveta poate fi lansata.

Lansarea navetei se face atunci cand totul este pregatit in cel mai mic detaliu, fara nici un risc pentru cei dinauntru. De multe ori acesta se opreste pentru a permite echipelor tehnice sa remedieze orice eroare. Ultimele minute au o sincronizare cu lansarea, dar aceste doua evenimente (numararea timpului si lansarea) nu sunt in mod direct legate.

Adevaratul ceas NASA este cel L-…

Si daca nu ma credeti, check this out:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *