The Cable Guy

The Cable Guy

1280861838Eu am vreo 120-130 de canale pe cablu. Plus vreo 10 canale de radio, dar ele ies din orice calcul, nu am ascultat niciodată radio pe TV. De uitat, mă uit la maximum 10. Dar e maximum maximorum… ProTV,  B1 (da, băi, sunt băsist!), TVR – rar de tot, HBO – și mai rar. Probabil că mai dau un canal de sport (s-ar putea să nu fie mereu același, nu prea mă uit la siglă), unul de știri (Digi24 e chiar OK), ceva știri de la CNN sau BBC. Mai rar ajung pe francezi, dar astă pentru că nu am altceva în afara TV5, care e așa și așa.  (N.B. Vreau înapoi M6!!!)  Mai aterizez și pe National Geographic, că-i și HD. Și… cam atât. Restul canalelor se pierd în blackbox-ul de la RCS… Blackbox pentru care plătesc lunar vreo 10 lei. Plus abonamentul la cablu. Nu e o sumă care să te împovăreze, dar am sentimentul că o plătesc degeaba.

Alta e problema mea. Am ajuns la tehnologia 4G. Nu știu dacă la mine acasă, în acest moment, e disponibilă, dar sunt convins că va ajunge și aici. Dar 3G și WiFi-ul sunt prezente peste tot în casă. Cu toate astea, cablul coaxial încă îmi mai străpunge pereții…

O tehnologie veche de 130 de ani intră într-un televizor mai scump decât o mașină bună (da, am văzut un TV 4k la prețul de 79999 lei, redus de la 89999!). Nu, nu la mine, nu-s nebun să dau atât de mult pe un televizor! Dar chiar și așa… Același cablu intra și în televizorul bunicului meu. Într-un televizor pe lămpi, ceva în genul celui din poză, acum 50 de ani, când l-a cumpărat. Contează prea puțin că azi mai intră și într-un decodor, e irelevant, atât timp cât televizorul ar merge și în condițiile unei conexiuni directe. Am văzut că există și IPTV, dar nu cred că merge direct de pe televizor, fie el și smart TV. Iar widget-urile din astfel de televizoare sunt extrem de greu de folosit. Sau se mișcă televizoarele prea încet… nu știu.

Ce aș vrea eu?

Să intre totul în casă printr-un singur cablu! Dacă s-ar opri la ușa de la intrarea în apartament, ar fi și mai bine! Dar să zicem că trebuie alimentat de la rețeaua de electricitate și această alimentare trebuie făcută de la mine din casă. De acolo, mi-ar plăcea să transmită wireless către toate aparatele din casă. Semnal TV (HD, dacă se poate), internet… și cam atât.  A, și mi-ar plăcea să fie pay-per-view! Adică stau o oră pe canalul A, plătesc un tarif. Sau nu pe ore, că-i complicat, ci pe film, pe emisiune, pe meci… Pe ce o fi.  Sau pot chiar să mă lipsesc de cablul TV, dacă alternativa există (via internet, prin mediabox).

Și, ca să merg cu doleanța până la capăt, dacă cele două servicii ar veni împreună prin același cablu cu electricitatea, ar fi perfect! Există (acum) vreun furnizor capabil să facă asta?

2 thoughts on “The Cable Guy

  1. Am io un furnizor pt asta! Doar ca treaba e ca si apa calda vine prin acelasi cablu! Am vb cu el sa bage si retur ca sa-l folosesc si pe post de tomberon dar nu vrea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *