Desktop vs. laptop

Desktop vs. laptop

Când am terminat de scris despre cum să îţi cureți desktop-ul (interiorul unității centrale), mi-am dat seama că, încet-încet, acestea vor pierde – în SUA au pierdut deja – teren în fața laptopurilor, la nivel mondial. La vânzări. Asta nu înseamnă că, în acest moment, numărul laptopurilor a depășit pe cel al desktopurilor. Ajunge să te gândești că în birourile corporațiilor nu toată lumea are laptop. N-am citit nicio statistică, e doar o părere proprie bazată pe cele văzute de vreo doi ani, nu numai în Romania.

Probabil că lucrurile stau altfel pe segmentul „home”.

Indiferent de raportul de forțe din prezent, sunt convins că bătrânul desktop este sortit dispariției. Sunt evidente motivele: consum redus de electricitate, scapi de cabluri, mobilitate, ocupă mai puțin spațiu. Și, în ultimul timp, prețuri apropiate. Rămâne performanța singura care să îi mai ofere o șansă? Hmm… discutabil. Știți care e adevărata lui scăpare? Oameni ca mine, legați sentimental de astfel de sisteme. Nu prea concep să n-am unul în casă. Un back-up pentru tot, un „dock in station” pentru aparatele foto, pentru scris CD/DVD-uri, pentru conectat HDD extern. Și ca să mă joc! A… și ca să experimentez toate sistemele de operare care îmi cad în mâna. În condițiile în care am avut de ales (când am schimbat vechiul sistem) între un sistem similar și unul portabil, am ales tot o soluție „statică”. Și nu din considerente financiare.

Și dacă ar arăta ca HP-ul ăsta (nu… al meu nu arată așa, e normal), fiți siguri că n-aș renunța vreodată la această idee.

Dar de scris… ei, de scris… scriu doar de pe laptop. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *