Incalzirea globala si ziua de maine

Incalzirea globala si ziua de maine

Nu cred in scenariile apocaliptice, asa cum sunt ele promovate in filme. Nimic nu ma poate face sa cred ca ceva se va schimba atat de rapid incat sa ajungem la cataclisme la scara planetara peste noapte sau intr-un interval de zile. Nu. Asa ceva nu poate fi, in niciun caz, argumentat stiintific.

Dar se schimba pe durata unei vieti! Dramatic, chiar. Si cand zic viata, vreau sa spun mai putin de trei decenii. Pentru ca atat pot merge in urma cu experienta personala. Cati dintre voi va aduceti aminte de verile deceniului 9? Anii ’80 si ceva… Eu nu cred ca am trait temperaturi de 38 de grade! Niciodata! Si nu tin minte sa fii avut vreo iarna in copilarie fara zapada. Sau treceri de la iarna la vara nu printr-o primavara, ci printr-o saptamana! Nu prea reusesc sa imi aduc aminte de vijeliile ca acum sau de temperaturile de maneca scurta in iarna.

Viata pe Terra va merge mai departe. Dar nu cred ca o sa reusim toti sa mai spunem asta. Darwin o sa isi demonstreze genialitatea in urmatoarele decenii, secole si selectia (naturala? Putem, oare, sa o mai numim asa?) va face trierea.

Asta a fost un fel de live-blogging. Ma uit pe geam/la tv si mi-e teama sa fac o previziune pe douazeci de ani.

Sursa foto: aici.

One thought on “Incalzirea globala si ziua de maine

  1. Nebanuite si necunoscute’s caile domnului ar zice un preacredincios, dar cu natura nu prea ai sanse de predictie pe termen indelungat.

    Fenomenele care ar putea influenta temperatura in mod radical nu pot fi decat 3-4 : explozii solare fara precedent in istorie, schimbarea polilor, cutremure de magnitudini “preistorice”, reactivarea sau nasterea unor vulcani colosali, ciocnirea pamantului cu asteroizi sau comete imposibil de evitat etc …

    Dar dupa mine cred ca sunt putine sanse pentru noi sa experimentam aceste catastrofe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *