Pas cu pas!

Pas cu pas!

Am (mai) pierdut o calificare. Asa cum spuneam intr-un articol anterior, asta nu e o drama. Nu putem sa tintim tot timpul sus, mai ales cand nu avem motive sa o facem.
Si mai spuneam ceva zilele trecute: vreau sa mai si laud, nu doar sa critic.
Si ziua de ieri mi-a oferit aceasta sansa!


1. Stadionul Arena Nationala (sau National Arena, pentru populatia anglofila a Romaniei). Sincer, cand am vazut primele cadre cu stadionul, cele filmate din elicopter, nu mi-a venit sa cred ca avem asa ceva in Romania. N-am ajuns sa-l vad “live”, dar am vazut destule poze si sunt convins ca nu-i nimic photoshop-at. E un stadion absolut fabulos. Imi place. Il astept si pe cel din Cluj, astept si altele, ca pe semne ale normalitatii.

2. Chiriches si Luchin
De primul am auzit in meciul cu Luxemburg. Si asta pentru ca, intr-un comentariu, am auzit ceva despre Pandurii. Cum n-am nicio echipa favorita in Liga 1, Pandurii Tirgu-Jiu a ramas echipa mea de suflet (mergeam la meciurile lor din clasele primare!). Deh, patriotism local, ce sa fac… mai cad si eu in pacate din astea. De Luchin am auzit doar ieri. Si l-am google-it acum. E timisorean.
Cei doi sunt cele mai mari castiguri ale nationalei dupa meciul de ieri. Fara fite in cap, fara tatuaje, fara freze extravagante. Dar cu un tupeu (in sensul bun al cuvantului) extraordinar in meciul de ieri. N-a contat, nicio secunda, ca in fata lor au avut un nume mare din fotbalul mondial. N-a contat ca atacul caruia i-au tinut, cu succes, piept valora (dar numai si numai ca pret de transfer!!!) de vreo suta de ori mai mult!
Nu tin minte sa fi gresit la vreo faza!

  Vlad Chiriches n-are inca 22 de ani. Ii face in toamna. Si am inteles ca pleaca la Steaua. Luchin e putin mai copt, are 25.
Piturca a riscat, fara indoiala, aducandu-i la lot. Au avut si sansa, titularii fiind accidentati. 
Acum trebuie sa mai gaseasca mijlocasi si atacanti. Aparare avem!
De Banel, nu mai are rost sa zic nimic. El ramane un simbol pentru mine! Modest, luptator, alearga pana isi scuipa plamanii. Si daca greseste, nu-si va auzi vreo injuratura de la mine!

PS: Calificarea n-a fost pierduta ieri. Rezultatul a fost unul bun, avand in vedere ca, in urma cu cateva luni, nu scoteam mai mult cu Albania. Daca suntem realisti, sa fim pana la capat: un punct scos in fata Frantei va ramane, intotdeauna, o performanta!

3 thoughts on “Pas cu pas!

  1. N-ai vazut ce ziceau la stiri? Ca a fost inchisa circulatia pe strazile adiacente? 🙂 Puteai sa parchezi la… Universitate :))
    Acum serios, trebuiau sa se gandeasca la asta si nu sa blocheze un sector intreg in ziua unui meci ca cel de ieri! Am vazut aici ce zici si tu si ti-am dat dreptate!

  2. Multumesc, multumesc!
    Eu sincer nu pot sa apreciez efortul financiar din National Arena pentru ca imi dau seama ca in 10 de ani va trebui sa facem altul, mai mare si mai frumos si poate, macar atunci, o sa tinem cont de principiul de a-l pune in afara! Muuuuuuuuuuuuuuuuult in afara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *