Republica Ortodoxa Romania

Republica Ortodoxa Romania

Cum sunt mult mai interesat de aparitia iOS 5 (stati cu ochii pe net, maine: un nou update: Ubuntu 11.10) decat alt fel de stiri, n-am nicio idee daca s-a terminat cu procesiunea de la Iasi. Sincer, pana acum cativa ani nu stiam ce-s alea moaste. Nici acum nu sunt sigur ca am notiunea corecta. Dar asta e prea putin important.

Important e ca Biserica Ortodoxa Romana, ramasa fara  acei oamenii care au suferit persecutii pentru credinta lor, murind prin puscariile comuniste, fara imaginea unor oameni cu adevarat aproape de spiritualitate, ramasa fara preoti cu teama de Dumnezeu si cu coloana vertebrala, poate fi comparata, fara prea mari eforturi de imaginatie, cu un partid politic.

Promisiuni peste promisiuni, acerbe lupte pentru putere la nivelul ei cel mai inalt, coruptie, agresiuni indreptate impotriva “civililor”… Fete bisericesti implicate in scandaluri, betii, accidente rutiere, relatii homosexuale si/sau cazuri de pedofilie. Hai sa vedem unde, printre toate “calitatiile” de mai sus, regasim ceva sfant? Sau macar ascetic?  Unde mai regasim in biserica de azi, simbol al opulentei (Catedrala Mantuirii Neamului nu-i vreo casa pentru cei saraci), cuvantul biblic? Unde-i modestia pe care o propovaduiesc cand ei se imbraca in haine de mii de euro?

Cum de nu le-a trecut prin cap sa faca din BOR un partid politic? Toti cei ce stau acum in frig si ploaie, cautand in van speranta, i-ar vota fara nicio ezitare. Doar sa zica numai popa la o slujba si stampila-i ca si pusa pe buletinul de vot. Nu m-ar mira absolut deloc daca ar castiga alegerile…

 Sursa foto: aici.

 

2 thoughts on “Republica Ortodoxa Romania

  1. Nu m-as mira daca s-ar implica in politica BOR. In caz ca nu s-a observat in campaniile electorale trecute toti candidatii inainte de alegeri mergeau cu alaiul de reporteri dupa ei la biserica “sa se roage”. Nu stiu de ce am impresia ca politicienii merg la biserica doar odata la 4 ani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *