Sa mai construim ceva

Sa mai construim ceva

Din cate stiu, acum cativa ani (buni) s-a mai facut o incercare de parc tehnologic in zona de nord-vest a orasului. Are si un nume pe Google Maps: Parcul Industrial si Tehnologic. Ideea mi s-a parut excelenta, accesul a fost inlesnit de drumuri chiar ok pana acolo, poate o sa treaca si centura de ocolire a orasului prin apropiere, nu se stie.

Toate bune si frumoase, dar eu nu stiu nicio firma IT care sa aiba acolo sediul. Niciuna! Si totul e facut din bani publici.

Astazi, intr-un ziar online, am citit ca ADR Vest vrea sa mai construiasca ceva pentru aceeasi ramura (IT&C), undeva foarte aproape de centrul orasului Timisoara. Investitia se ridica la 4,65 milioane EUR (o suma considerabila). 

Asta in conditiile in care site-urile de angajari sunt pline de anunturi de recrutare a celor din domeniu. Sunt firme angajatoare care deja au sedii, unele chiar noi sau in cladiri de birouri cu o pozitionare excelenta, dar cu niste chirii exorbitante. O re-orientare a acestora e posibila, deci ideea e buna. E chiar excelenta, daca infrastructura e bine gandita. In plus, banii vor merge catre bugetul local, ceea ce nu poate decat sa ne bucure pe noi, cetatenii. Oricum, zona pare acum un screenshot din Bronx (ruine, demolari…). Pentru cei din Timisoara, e vorba de zona de langa viaductul de langa Gara de Nord, zona Circumvalatiunii. Oricum te-ai gandi, e mult mai bine decat pe soseaua de centura…

Am o singura intrebare pentru cei ce investesc acolo: ati luat in considerare traficul din zona? In prezent, e extrem de ingreunat (Timisoara e impartita in doua de linia de cale ferata si din nordul orasului in sud se ajunge doar prin cateva locuri – foarte putine!) si daca intersectia de acolo nu se regandeste, o sa asistam la un permanent blocaj!

Sursa foto: Google Maps si Tion.

3 thoughts on “Sa mai construim ceva

 1. Din desen vad ca e si un sens giratoriu pe acolo, cu ceva pasaj sub liniile de cale ferata? Banuiesc ca ar face parte din extinderea zonei…
  Altfel nu prea corespunde cu ceea ce e acum. Deci s-ar face si o regularizare a intersectiei de acum, care este foarte proasta, generatoare de incalcari repetate ale legii de catre multi soferi care n-au rabdare de banda III.

 2. Eu nu m-am prins cum vine… nu prea seamana cu ce e acum. Daca mai fac un tunel pe acolo, e ok. Pe fiecare sens unul si ar fi super.

 3. Cu culori mai fade este situatia de acum. Vei observa ramificatia la dreapta cum vii dinspre centru, pentru a trece pe sub pod catre Circumvalatiunii.
  Cu albastru este sensul giratoriu nou.
  In ideea lor, daca vii dinspre opera, ca sa ajungi la gara, trebuie sa faci tot sensul giratoriu, prin cele doua pasaje pe sub calea ferata (ca ma gandesc ca nu va fi PESTE) si apoi sa revii pe calea initiala. Ideea este super, daca o vor si face, ar fi extraordinar!
  Iar daca vor da drumul la constructie, atunci o sa fie greu de tot. Dispare un traseu de la N la S.

Leave a Reply

Your email address will not be published.