Suficient

Suficient

ipad-art-wide-taxi-420x0Nu avem cele mai bune drumuri din Europa. Nici pe departe. Cu toate eforturile ultimilor ani de a aduce drumurile naționale într-o formă mai bună, acestea nu au cum să devină autostrăzi. N-ai unde să le mai lățești, n-ai unde să le consolidezi. Și oricât de bune ar fi străzile din orașe, starea lor (nu sunt neapărat ironic, mai sunt și strazi care chiar arată a străzi) nu compensează faptul că-s înguste, că lipsesc locurile de parcare, că mașinile de mare tonaj încă mai au voie să circule nestingherite peste tot (azi am văzut remorca unui tir care blocase jumătate de stradă; capul tractor nici măcar nu mai era acolo…). Nu avem marcaje pe drumuri, așa că circulăm haotic și la limita siguranței, luând curbele după cum ne dictează instinctul (noaptea) sau încardându-ne pe unde avem chef (ziua).

Pe lângă toate astea, avem șoferi inconștienți care ignoră legile codului rutier, dar și pe cele ale fizicii, punându-ne și pe noi, restul, în pericol, conducând fie beți, fie high, fie cu o viteză pe care frânele mașinilor lor nu o mai pot aduce la zero…

Dar, oricât de lungă ar fi lista de mai sus, se pare că pentru unii nu-i destul.

Iată ce am văzut la Știrile ProTV de dimineață:

Nu sunt apărătorul taximetriștilor… Nici nu vreau să generalizez și să etichetez. Sunt… așa cum sunt. (Ca și exemplificare, săptămâna trecută un taximetrist mi-a tăiat cu tupeu fața și s-a încadrat pe banda mea, iar dupa trei minute, un coleg de-al lui mi-a cedat trecerea, deși venea de pe o stradă cu prioritate și a trebuit să suporte claxoanele celor din spatele lui.)

Și nici al dreptății pe care ți-o faci singur, nu sunt. Deși mi-ar fi plăcut să văd solidaritatea breslei materializată într-o măsură punitivă împotriva animalului ăla.

Dar ca și cetățean și conducător auto, pe lângă corecția pe care legea penală ar trebui să i-o aplice, mi-aș dori să nu-l mai văd vreodată la volan pe agresor. E chiar atât de complicat?

Sursa foto: aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *