Te tin picioarele?

Te tin picioarele?

Am vazut o singura data, “live”, un accident de masina.

In fata mea, o dubita a lovit un om in stare de ebrietate. Din fericire, omul s-a ridicat de pe jos fara nicio rana (da, exista un Dumnezeu al betivilor!), nici macar nu s-a scuturat, a injurat ca i s-au spart sticlele si a plecat mai departe. Spre primul chiosc, probabil. Soferul s-a dat jos, tremurand tot si alb ca varul.

Eu n-am mai fost bun de nimic, toata ziua. Iar metafora “te-au lasat picioarele” a fost cat se poate de reala. Toata faza a durat sub 10 secunde, din momentul in care am auzit cauciucul frecandu-se de asfalt ca urmare a franarii bruste si pana cand cel lovit s-a ridicat in picioare. Fara sange, fara urlete, fara politie sau salvare. Un accident aparent minor, dar care pe mine m-a marcat. Si acum, dupa mai bine de 15 ani de la acel accident, orice scrasnet de roti ma face sa tresar si sa astept ingrozit bufnitura care urmeaza.

Sunt convins ca n-as avea puterea sa ma duc sa vad daca cel lovit a patit ceva grav. As suna, fara indoiala, la 112, dar n-as putea face mai mult! Nu am niciun fel de pregatire sa acord primul ajutor. Stiu doar in teorie ce ar trebui sa fac, dar nu cred ca m-ar tine picioarele sa o aplic.

3 thoughts on “Te tin picioarele?

  1. uite din punctul asta de vedere… Bucurestiul te caleste! Am vazut vrute si nevrute! Nu e placut, dar realizezi ca viata merge mai departe, fie ca vrei, fie ca nu vrei! E ceva impresionant in ritmul asta al orasului care trece peste toate!
    Intr-o dimineata la intrarea in pasajul Victoriei, cineva punea lumanari la locul unui accident care parea ca fusese destul de grav, si totusi eu m-am dus la birou ca intr-o zi oarecare, zi care pentru altii a fost punct de cotitura.

  2. Am stat doi ani in Bucuresti. Culmea, n-am vazut nici macar o tamponare! 🙂
    Aveam colegi din Timisoara care veneau cu treaba prin Bucuresti. Ajungeau cu ele deja lovite, de pe drum! Parca era un facut!

  3. :)), da depinde de norocul pe care-l ai. In cei 11 ani de cand sunt p’aici, nici eu n-am vazut foarte multe, dar au fost suficient de socante!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *