Trenule, mașină mică

Trenule, mașină mică

Înjurăm cu orice ocazie CFR-ul. Deși nu realizăm cât de important e transportul pe calea ferată pentru economia unei țări. Și pentru noi, oamenii de rând.

Aeroporturile, chiar dacă acum avem prețuri cât de cât bune, rămân inaccesibile românului de rând. Oricine zice altceva, nu se încadrează la ce am zis eu mai înainte (adică în clasa de mijloc). Aproximativ 200 EUR un drum dus-întors Timișoara-București, nu prea e un chilipir. Dar nici nu cade cerul pe tine. Hai să zicem că, dacă te grăbești și trebuie să ajungi repede, repede… dai banii ăștia.

Dar n-au toate orașele aeroport. Și dacă aduni timpul pierdut cu boarding-ul, cu transferul din oraș la aeroport, posibile alte probleme neprevăzute… probabil că ajungi la jumătate din timpul pe care-l pierzi pe tren. De autoturism, nu are rost să vorbesc. Dacă distanța pe care trebuie să o parcurgi e mai mare de 400 km, e mult prea obositor. E cel mai ieftin, e adevărat, dar la cum avem noi infrastructura rutieră, mai bine nu.

Bun… asta-i o pledoarie făcută serviciului CFR înainte de utilizarea propriu-zisă a acestuia. Și scrisă sub efectul reconfortant al achiziționării on-line a biletelor. Cu o reducere de aproximativ 15%… Aplicația nu rupe gura târgului și zici că-i facută în 1999… Dar merge, e funcțională și e „secured”. Eu mi-am rezervat și am plătit în cinci minute. Așa că vi-o recomand în orice moment și o prefer unei vizite la agenția CFR.

Și revin cu impresiile de după călătorie.

Sursa foto: aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.